Держкіно відкидає звинувачення Довженко-Центру у відсутності фінансування

Держкіно відкидає звинувачення Довженко-Центру у відсутності фінансування

29 Травня 2020
1563
29 Травня 2020
13:10

Держкіно відкидає звинувачення Довженко-Центру у відсутності фінансування

1563
Голова Державного агентства з питань кіно Марина Кудерчук порекомендувала Національному центру імені Довженка ставити питання щодо фінансування Міністерству культури, а не Держкіно.
Держкіно відкидає звинувачення Довженко-Центру у відсутності фінансування
Держкіно відкидає звинувачення Довженко-Центру у відсутності фінансування

Про це голова Держкіно Марина Кудерчук заявила в коментарі «Радіо Свобода». 

Нагадаємо, 28 травня Національний центр імені Довженка заявив про свою неплатоспроможність, звинувативши в цьому в тому числі новопризначену голову Держкіно Марину Кудерчук та назвавши її некомпетентною. 

У заяві йшлося, що Держкіно занизило показники фінансування Центру. 

«Ця інформація неправдива – це єдине, що вам можу сказати. Я рекомендую ставити питання Міністерству культури. Це заклад Міністерства культури, не наш заклад. А ми лише в рамках нашої програми держпідтримки кінематографу даємо суму грошей. А в цьому році у зв’язку з секвестром бюджету ми подали для всіх скорочені суми», – прокоментувала пані Кудерчук.

Вона також додала, що представники Довженко-Центру з нею особисто не спілкувалися щодо ситуації з фінансуванням, а керівник Іван Козленко на запрошення познайомитися не відповів.

Як писав «Детектор медіа», 25 березня 2020 року стало відомо, що Міністерство фінансів України готує секвестр державного бюджету (скорочення видатків) і планує скоротити фінансування культури та кіно. 13 квітня Верховна Рада ухвалила новий бюджет, де на державну підтримку кінематографії передбачено 455 млн грн, що на 303 млн грн менше, ніж було заплановано в першому варіанті бюджету. 

Нагадаємо, 28 травня Довженко-Центр оголосив про свою платонеспроможність через те, що Міністерством фінансів не було підписано бюджетну програму 3806030 «Державна підтримка кінематографії». Наразі працівникам інституції не виплачено заробітну плату за січень-лютий 2020 року, також немає змоги забезпечувати охорону та необхідні кліматичні умови фільмофонду.

Міністерство культури та інформаційної політики зазначило, що прагне «відновити державне фінансування важливої культурної інституції і, передусім, погасити заборгованість із заробітної плати перед її працівниками». 

28 травня керівник Довженко-Центра Іван Козленко заявив про своє звільнення, пояснивши це рішення небажанням «керувати ліквідацією» інституції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1563
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду