Новою директоркою Довженко-центру стане Олена Гончарук

Новою директоркою Довженко-центру стане Олена Гончарук

15 Квітня 2021
2109
15 Квітня 2021
14:19

Новою директоркою Довженко-центру стане Олена Гончарук

2109
Кандидатуру Гончарук раніше погодив колектив Довженко-центру.
Новою директоркою Довженко-центру стане Олена Гончарук
Новою директоркою Довженко-центру стане Олена Гончарук

Новою директоркою Довженко-центру стане Олена Гончарук. Про це повідомляє Довженко-центр у Facebook.

Зокрема, конкурсна комісія обрала голову Довженко-центру на своєму засіданні 15 квітня. Гончарук отримала шість голосів.

За інших кандидатів голоси розподілилася таким чином: віцепрезидент Українського союзу промисловців та підприємців Олексій Душутін – 0; комерційна директорка ТОВ «КПП Фільм» Ірина Колесник – 0; акторка, продюсерка, шоуранерка Олена Лавренюк – 5. 

Двоє кандидатів подали документи на конкурс, однак пізніше відмовилися від участі – це заступник гендиректора Національної кінематеки України Тарас Босак та директор та співзасновник кіно-телекомпанії «ЮА плюс» Денис Калюжний.

У Довженко-Центрі нагадали, що Гончарук була тією кандидаткою, яку висував колектив Центру.

«Ми щиро радіємо перемозі та бажаємо Олені сили, витримки та натхнення на новій посаді», – говориться в заяві Центу.

Раніше Гончарук працювала директоркою Музею кіно в Національному центрі Олександра Довженка.

15 березня 2021 року колектив Довженко-Центру надіслав листа прем'єр-міністру Денису Шмигалю, міністру культури та інформаційної політики Олександру Ткаченку через можливе переведення установи в управління Держкіно. В установі вважають, що переведення Центру в сферу управління Держкіно є вкрай негативним.

Довженко-Центр – державний фонд фільмів, в якому зберігається понад 6 000 художніх, документальних і анімаційних українських і зарубіжних фільмів. У структурі центру є Кіноархів, кінолабораторія, Музей кіно, Фільмофонд і медіатека. З 2015 по 2021 рік Довженко-центр очолював Іван Козленко.

Фото: Довженко-центр/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2109
Читайте також
18.07.2020 11:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
2 342
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій
1105 дн. тому
Особисто для мене є дуже знаковим, що обидва менеджера-важковаговика, Тарас Босак і Денис Калюжний, відмовилися від участі в конкурсі. Адже перспективи цієї установи є досить примарними (про це більш детально в наступних моїх дописах, які наведено нижче), і люди з солідним менеджерським досвідом в кіногалузі не могли цього не розуміти, хоч трохи ознайомившись з ситуацією в Центрі і навколо нього.
Сергій
1105 дн. тому
І щодо негативного ставлення в Центрі до його переведення в сферу управління Держкіно. До 2008 року Національний центр Довженка управлявся практично виключно керівництвом Держкіно. Стосунки з мінкультом обмежувалися виключно якимось фінансово-матеріальними питаннями: наприклад, списанням застарілого обладнання, подачею річних фінпланів тощо. "Живий інтерес" до установи у мінкульту "прокинувся" в 2008 році, за міністра Вовкуна, коли почалися "ігри" з вартісним майном Центру (обладнанням на мільйони євро, об'єкти нерухомості, які продавалися під забудову за безцінь). Потім на певний час (в 2011-2014 рр.) мінкульт був відсторонений від "смачненького" через те, що Держкіно очолила Копилова, яка була протеже Віті Януковича (молодшото), принаймні так тоді заявляли і в Мінкульті, і в Держкіно (до речі, саме тоді з'явився в Центрі попередник Гончарук Іван Козленко), але всіляке нецільове використання коштів, завищені кошториси, "виконання" тих самих робіт двічі, повна відсутність тендерних процедур за рахунок дробіння одної роботи на етапи (по яким не треба проводити тендери через їхню вартість менше 300 тис. тощо від того в чому підпорядкуванні був Центр ніколи нікуди не діваалося.
Сергій
1105 дн. тому
В своєму мотиваційному листі пані Гончарук зазначила, що головним завданням на посаді вважає насамперед розвиток Національного кіноархіву. І це правильно, адже саме як Національний фільмофонд Центр і створювався. Дуже хочеться сподіватися, що саме так воно і буде, а не всілякі сумнівні афери з державними коштами, тіньова арендна плата тощо, які мали пріорітетне місце ледь не останні 10 років. Ось тільки сил і витримки для реалізації зазначеної головної мети пані Олені треба буде чимало, адже триває тотальна забудова виробничого майданчика Центру багатоповерховими баштами житлово-розважального комлексу "White Line", і зовсім не зрозуміло яким чином Національний кіноархів може бути інтегрований в цей комплекс. Найбільш ймовірна відповідь: "В ніякий!". Інша проблема Центру: сьогодні штат безпосередньо кіноархіву це, приблизно, 5-6 працівників, або 12% від загальної чисельності установи. Погодьтеся, такий підхід штатних пропорцій не дуже відповідає пріорітетності кіноархівного напрямку діяльності.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду