Ткаченко доручив підготувати документи для виділення 8,6 млн грн Довженко-Центру

Ткаченко доручив підготувати документи для виділення 8,6 млн грн Довженко-Центру

10 Червня 2020
1333
10 Червня 2020
21:08

Ткаченко доручив підготувати документи для виділення 8,6 млн грн Довженко-Центру

1333
10 червня відбулась нарада за участі керівника центру Івана Козленка, представників Держкіно, Міністерства фінансів та депутатів профільного комітету.
Ткаченко доручив підготувати документи для виділення 8,6 млн грн Довженко-Центру
Ткаченко доручив підготувати документи для виділення 8,6 млн грн Довженко-Центру

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко доручив підготувати документи для виділення 8,6 млн грн Довженко-Центру Про це він написав у Facebook.

«Для відновлення роботи Довженко-центру потрібно 8.6 млн грн. Аргументи Івана Козленка щодо цієї суми — обугрунтовані. З одного боку, сума базується на планах центру за 2019 рік, а з іншого — через кризу пандемії та повну зупинку діяльності його доходи від оренди впали на 15-20%. Для центру та його співробітників постало питання виживання, для української культури — збереження спадщини минулого та захист майбутнього. Ми не можемо бути осторонь. Тому, як міністр дав розпорядження щодо підготовки подачі документів до Мінфіну на виділення коштів у повному обсязі», - йдеться в дописі міністра.

За словами Олександра Ткаченка, паспорт бюджетної програми вже готується і буде погоджений.

«Як тільки отримаємо гроші від Мінфіну, перейдемо до визначення поетапної стратегії виходу центру з фінансової кризи», - додав він.

Нагадаємо, 28 травня Довженко-Центр оголосив про свою платонеспроможність через те, що Міністерством фінансів не було підписано бюджетну програму 3806030 «Державна підтримка кінематографії». Наразі працівникам інституції не виплачено заробітну плату за січень-лютий 2020 року, також немає змоги забезпечувати охорону та необхідні кліматичні умови фільмофонду.

Голова Державного агентства з питань кіно Марина Кудерчук порекомендувала Національному центру імені Довженка ставити питання щодо фінансування Міністерству культури, а не Держкіно.

Міністерство культури та інформаційної політики зазначило, що прагне «відновити державне фінансування важливої культурної інституції і, передусім, погасити заборгованість із заробітної плати перед її працівниками». 

28 травня керівник Довженко-Центра Іван Козленко заявив про своє звільнення, пояснивши це рішення небажанням «керувати ліквідацією» інституції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1333
Читайте також
18.06.2020 11:25
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
1 730
15.06.2020 17:30
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
4 316
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду