У Мінську затримали медіаменеджера

У Мінську затримали медіаменеджера

13 Січня 2021
1292

У Мінську затримали медіаменеджера

1292
Наразі невідомо, у чому звинувачують журналіста.
У Мінську затримали медіаменеджера
У Мінську затримали медіаменеджера

У Мінську 12 січня зник журналіст та медіаменеджер Андрій Александров. Міліція повідомила про його затримання майже через день. Про це 13 січня пише білоруська служба «Радіо Свобода».

Колеги пана Александрова востаннє зв’язувалися з ним 12 січня близько 14:00, після цього з ним втратили контакт – телефон журналіста довгий час був вимкнений. Ніхто також не зміг зв’язатися з його дівчиною.

Пізніше стало відомо, що журналіста затримали й утримують у Кастричницькому РВВС Мінська, його дівчину – у СІЗО на Окрестина. Наразі невідомо, у чому звинувачують журналіста. Його адвокат звернувся до міліції.

Як писав ДМ, ГО «Білоруська асоціація журналістів» повідомила, що в Білорусі в 2020 році журналістів затримували 479 раз. 97 разів журналісти відбували адміністративний арешт – загалом за ґратами вони провели 1200 днів. Загальна сума штрафів, винесених журналістам і ЗМІ, склала 656 440 гривень. Фізично постраждали від дій силовиків 62 журналісти. 15 представників ЗМІ проходять по кримінальних справах, дев'ять з них утримують під вартою.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. ЦВК оголосила переможцем Олександра Лукашенка, тоді як за даними опозиційних екзитполів перемогла опозиційна кандидатка Світлана Тіхановська. У різних містах країни розпочалися акції протесту, які влада жорстоко придушує.

23 вересня Олександр Лукашенко провів свою інавгурацію та оголосив себе президентом. Результати виборів у Білорусі не визнали ЄС, США, Канада, Велика Британія, Україна. ЄС і Канада запровадили санкції проти посадовців Білорусі.

Фото: Ольга Хвоін / БАЖ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1292
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду