Представників «Пресклубу Білорусь» затримали на 72 години

Представників «Пресклубу Білорусь» затримали на 72 години

22 Грудня 2020
1690

Представників «Пресклубу Білорусь» затримали на 72 години

1690
Білоруський Комітет держконтролю проводить розслідування, пов’язане з отриманням організацією коштів за кордоном.
Представників «Пресклубу Білорусь» затримали на 72 години
Представників «Пресклубу Білорусь» затримали на 72 години

Представників неформального об'єднання медіапрофесіоналів «Пресклуб Білорусь» (Press Club Belarus) Юлію Слуцьку, Аллу Шарко, Сергія Ольшевського та Сергія Якупова, у яких 22 грудня силовики в Мінську проводили обшуки, затримали на 72 години. Про це пише Tut.by.

Також не виходить на зв’язок Петро Слуцький, син Юлії Слуцької, який був в офісі «Пресклубу», коли там проходив обшук.

За даними джерела Tut.by, обшуки проходили в межах кримінальної справи щодо «ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі». Після обшуків затриманих забрали на допити до Департаменту фінансових розслідувань Комітету державного контролю Білорусі.

«Департамент фінансових розслідувань Комітету державного контролю проводить розслідування порушень податкового законодавства Республіки Білорусь відносно посадових осіб культурно-освітньої установи “Пресклуб “Майстерня журналістики” та інших суб’єктів господарювання, пов’язаних у тому числі з отриманням великих грошових сум за кордоном», – повідомили в пресслужбі Комітету держконтролю державному інформагентству БЕЛТА.

Алла Шарко (ліворуч), Юлія Слуцька (праворуч), Сергій Ольшевський (ліворуч), Сергій Якупов (праворуч)

Нагадаємо, 22 грудня в Мінську в аеропорту силовики затримали засновницю «Пресклубу Білорусь» Юлію Слуцьку, а також прийшли з обшуками до офісу «Пресклубу», де перебував директор Сергій Ольшевський, та до помешкань програмного директора «Пресклубу» Алли Шарко та директора «Академії Пресклубу» Сергія Якупова.

Донька засновниці «Пресклубу Білорусь» Олександра Слуцька розповіла, що в аеропорту її разом з матір’ю забрали на огляд речей. Її відпустили майже одразу, а от на Юлію Слуцьку вона чекала близько години. За її словами, пізніше виявилося, що засновницю «Пресклубу Білорусь» відвезли додому, де 10 людей у цивільному одязі провели обшук. Після цього Юлію Слуцьку забрали до Департаменту фінансових розслідувань Білорусі. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1690
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду