Замість дебатів Джо Байден вирішив відповідати на питання виборців

Замість дебатів Джо Байден вирішив відповідати на питання виборців

9 Жовтня 2020
2046
9 Жовтня 2020
11:54

Замість дебатів Джо Байден вирішив відповідати на питання виборців

2046
Модератором заходу стане ведучий ABC News Джордж Стефанопулос.
Замість дебатів Джо Байден вирішив відповідати на питання виборців
Замість дебатів Джо Байден вирішив відповідати на питання виборців

Замість віртуальних дебатів кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден вирішив 15 жовтня відповісти на питання виборців під час зустрічі в форматі «ратуші». Про це повідомляє ABC News.

Ця зустріч відбудеться у Філадельфії, її модератором стане ведучий ABC News Джордж Стефанопулос. Зустріч у форматі «ратуші» передбачає, що кандидат може вільно переміщатися сценою, навколо якої сидять виборці. Під час таких заходів більшість питань ставлять самі глядачі.

Після відмови президента США Дональда Трапа від участі у віртуальних дебатах, кампанія кандидата від демократів запропонувала перенести захід з 15 на 22 жовтня – день останніх, третіх дебатів. Фактично, зменшити кількість раундів дебатів до двох.

«З огляду на відмову президента взяти участь 15 жовтня, ми сподіваємось, що Комісія з президентських дебатів перенесе дебати на 22 жовтня, щоб президент не зміг ухилитися від відповідальності. Виборці повинні мати можливість поставити питання обом кандидатам у президенти», – заявила заступниця керівника кампанії Джо Байдена та директорка з комунікацій Кейт Бедінгфілд.

Кампанія Дональда Трампа підтримала цю ідею, однак запропонувала перенести треті дебати з 22 на 29 жовтня, якщо другі перенесуть з 15-го на 22-ге, щоб залишити три раунди. Штаб пана Байдена відкинув цю ідею.

«[Трамп] намагається переписати правила в останню хвилину. Ми цього не дозволимо», – сказала пані Бедінгфілд CNN.

Як писав ДМ, 8 жовтня Комісія з президентських дебатів (CPD) повідомила, що наступні дебати між кандидатами в президенти США Дональдом Трампом та Джо Байденом відбудуться 15 жовтня у віртуальному форматі. Зміна формату пов’язана із загрозою поширення коронавірусної інфекції, адже в президента США 2 жовтня виявили COVID-19.

Дональд Трамп відмовився брати учать у такому форматі дебатів, назвавши цю ідею «смішною» та «неприйнятною». Натомість штаб кандидата від Демократичної партії Джо Байдена погодився на віртуальний формат.

Нагадаємо, 29 вересня відбулись дебати кандидатів у президенти США між Дональдом Трампом і Джо Байденом, модерував ведучий каналу Fox News Кріс Уоллес. Вони шокували і засмутили і глядачів, і політичних оглядачів в США. Зокрема, кандидати весь час перебивали один одного і модератора Кріса Уоллеса.

Наступного дня після дебатів Джо Байден висловив сподівання, що організатори отримають право виключати мікрофон кандидата, який у цей момент не виступає. У штабі Дональда Трампа заявили, що організація починає «переставляти ворота і змінювати правила посеред гри». Крім того, Дональд Трамп зажадав змінити модератора теледебатів, журналіста Fox News Кріса Уоллеса. Комісія з проведення президентських дебатів США теж вирішила змінити формат дебатів через поведінку кандидатів. Зокрема, Комісія планує надати модераторам додаткові інструменти для підтримання порядку на дебатах.

Фото: Chip Somodevilla/Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2046
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду