Дебати кандидатів у президенти США відбудуться у віртуальному форматі

Дебати кандидатів у президенти США відбудуться у віртуальному форматі

8 Жовтня 2020
1344
8 Жовтня 2020
16:29

Дебати кандидатів у президенти США відбудуться у віртуальному форматі

1344
Дональд Трамп протестує через зміну формату, натомість його опонент ідею підтримав.
Дебати кандидатів у президенти США відбудуться у віртуальному форматі
Дебати кандидатів у президенти США відбудуться у віртуальному форматі

Комісія з президентських дебатів (CPD) повідомила, що наступні дебати між кандидатами в президенти США Дональдом Трампом та Джо Байденом відбудуться 15 жовтня у віртуальному форматі. Про це Комісія повідомила 8 жовтня.

«Другі президентські дебати пройдуть у формі міських зібрань, кандидати братимуть участь з окремих віддалених місць», – йдеться в повідомленні.

Зміна формату пов’язана із загрозою поширення коронавірусної інфекції. Зазначимо, що в президента США 2 жовтня виявили COVID-19.

Модератором цих дебатів став старший виконавчий продюсер та політичний редактор C-SPAN Networks Стів Скаллі. Він буде проводити дебати з Центру виконавських мистецтв імені Адріанни Аршт у Маямі, а висвітлення дебатів забезпечить пул Білого дому.

Дональд Трамп, своєю чергою, відмовився брати учать у такому форматі дебатів, назвавши цю ідею «смішною» та «неприйнятною», передає The New York Times.

«Я не збираюся витрачати свій час на віртуальні дебати, це не суть дебатів, – сказав він під час інтерв'ю Fox Business. – Ви сидите за комп'ютером і ведете дебати – це смішно».

Натомість штаб кандидата від Демократичної партії Джо Байдена погодився на віртуальний формат.

Нагадаємо, 29 вересня відбулись дебати кандидатів у президенти США між Дональдом Трампом і Джо Байденом, модерував ведучий каналу Fox News Кріс Уоллес. Вони шокували і засмутили і глядачів, і політичних оглядачів в США. Зокрема, кандидати весь час перебивали один одного і модератора Кріса Уоллеса.

Наступного дня після дебатів Джо Байден висловив сподівання, що організатори отримають право виключати мікрофон кандидата, який у цей момент не виступає. У штабі Дональда Трампа заявили, що організація починає «переставляти ворота і змінювати правила посеред гри». Крім того, Дональд Трамп зажадав змінити модератора теледебатів, журналіста Fox News Кріса Уоллеса. Комісія з проведення президентських дебатів США теж вирішила змінити формат дебатів через поведінку кандидатів. Зокрема, Комісія планує надати модераторам додаткові інструменти для підтримання порядку на дебатах.

Фото: Ruth Fremson/The New York Times

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1344
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду