Штаб Трампа розробив рекомендації щодо поведінки під час дебатів з Байденом – Axios

Штаб Трампа розробив рекомендації щодо поведінки під час дебатів з Байденом – Axios

19 Жовтня 2020
1538
19 Жовтня 2020
11:13

Штаб Трампа розробив рекомендації щодо поведінки під час дебатів з Байденом – Axios

1538
Водночас джерело видання вважає, що під час першого раунду дебатів президент США не ознайомився з подібними рекомендаціями.
Штаб Трампа розробив рекомендації щодо поведінки під час дебатів з Байденом – Axios
Штаб Трампа розробив рекомендації щодо поведінки під час дебатів з Байденом – Axios

Передвиборчий штаб президент США Дональд Трамп розробив рекомендації щодо поведінки під час наступного раунду дебатів з Джо Байденом. Про повідомило видання Axios з посиланням на неназване джерело, близьке до кампанії.

Зокрема, голові Білого дому радять бути більш спокійним, не перебивати суперника Джо Байдена та більше жартувати. За підрахунками Axios, під час перших дебатів Дональд Трамп 71 раз перебив Джо Байдена, натомість кандидат від Демократичної партії – 22. Команда пана Трампа також радить йому продовжити нападки на сина Джо Байдена Хантера.

Водночас джерело видання не знає, чи прислухаються президент США до цих рекомендацій. «Було очевидно, що Трамп не ознайомився з документом щодо дебатів для першого раунду», – розповіло джерело.

Нагадаємо, 29 вересня відбулись дебати кандидатів у президенти США між Дональдом Трампом і Джо Байденом, модерував ведучий каналу Fox News Кріс Уоллес. Вони шокували і засмутили і глядачів, і політичних оглядачів в США. Зокрема, кандидати весь час перебивали один одного і модератора.

Наступного дня після дебатів Джо Байден висловив сподівання, що організатори отримають право виключати мікрофон кандидата, який у цей момент не виступає. У штабі Дональда Трампа заявили, що організація починає «переставляти ворота і змінювати правила посеред гри». Крім того, Дональд Трамп зажадав змінити модератора теледебатів. Комісія з проведення президентських дебатів США теж вирішила змінити формат дебатів через поведінку кандидатів. Зокрема, Комісія планує надати модераторам додаткові інструменти для підтримання порядку на дебатах.

Другий раунд дебатів мав відбутися 15 жовтня, пропонувалось провести його в онлайн-форматі. Зміна формату була зумовлена загрозою поширення коронавірусної інфекції і тим, що в президента США 2 жовтня виявили COVID-19. Штаб Байдена ідею підтримав, однак команда Трампа – відкинула. 

Тоді пан Байден заявив, що 15 жовтня просто відповідатиме на питання виборців, а дебати запропонував перенести на 22 жовтня. Команда Трампа підтримала цю ідею, однак запропонувала перенести треті дебати з 22 на 29 жовтня, якщо другі перенесуть з 15-го на 22-ге, щоб залишити три раунди. Штаб Байдена відкинув цю ідею.

9 жовтня Комісія з президентських дебатів скасувала другу дискусію між кандидатами. Зустріч кандидатів 22 жовтня, ймовірно, стане останньою перед виборами.

Вибори президента США заплановані на 3 листопада.

Фото: Win McNamee/Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1538
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду