Портнову винесли попередження через хамство та погрози в соцмережах

Портнову винесли попередження через хамство та погрози в соцмережах

22 Жовтня 2020
4336

Портнову винесли попередження через хамство та погрози в соцмережах

4336
Представники 5 каналу скаржилися, що Портнов використовує свої соцмережі «для погроз і таврування осіб із протилежними політичними поглядами».
Портнову винесли попередження через хамство та погрози в соцмережах
Портнову винесли попередження через хамство та погрози в соцмережах

Дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області вирішила притягнути до дисциплінарної відповідальності колишнього заступника голови адміністрації Віктора Януковича Андрія Портнова через хамство та погрози в соціальних мережах на адресу журналістів та п’ятого президента Петра Порошенка. Йому винесли попередження. Про це 21 жовтня повідомив 5 канал.

Це рішення Дисциплінарна палата КДКА ухвалила після розгляду скарги ТОВ «Телерадіокомпанія "НБМ"» (5 канал).

Представники 5 каналу скаржилися, що Андрій Портнов використовує свої акаунти в соціальних мережах «для погроз і таврування осіб із протилежними політичними поглядами», «допускає брутальні і зневажливі висловлювання щодо журналістів», «систематично "поливає брудом" діяльність п'ятого президента України Петра Порошенка, звання якого зберігається довічно і охороняється законом».

«Посилаючись на статус адвоката, як на підставу отримання інформації з обмеженим доступом із прямим порушенням норм КПК України , адвокат Портнов Андрій Володимирович також ставить під удар репутацію професії адвоката», – йдеться в скарзі телеканалу.

Дисциплінарна комісія погодилася, що поширенні в соцмережах висловлювання Андрія Портнова, які містили лайку та погрози, суперечать принципам професійної етики адвокатів.

Андрій Портнов прокоментував рішення КДКА на своїй сторінці в Facebook: «Як винесли попередження, так і скасують».

Нагадаємо, 16 січня 2020 року, після виходу випуску програми «Спостерігач» на 5 каналі, ексчиновник часів Януковича Андрій Портнов обізвав журналістів у своєму телеграм-каналі «задроченним бидлом с задроченного канала».

18 січня журналісти 5 каналу заявили про намір подати позов до суду та звернутися до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури через дії Портнова

Фото: 24 канал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4336
Читайте також
01.07.2020 09:36
Дмитро Золотухін
для «Детектора медіа»
4 375
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду