5 канал позиватиметься проти Портнова через образливі вислови на адресу журналістів

5 канал позиватиметься проти Портнова через образливі вислови на адресу журналістів

18 Січня 2020
3276

5 канал позиватиметься проти Портнова через образливі вислови на адресу журналістів

3276
Ексчиновник часів Януковича Андрій Портнов після виходу нового випуску програми «Спостерігач» на 5 каналі обізвав журналістів у своєму телеграм-каналі «задроченним бидлом с задроченного канала».
5 канал позиватиметься проти Портнова через образливі вислови на адресу журналістів
5 канал позиватиметься проти Портнова через образливі вислови на адресу журналістів

Журналісти планують подавати проти Портнова позов до суду та звернутися до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури з приводу його дій, про це повідомляється на сайті 5 каналу.

«У четвер (16 січня - ред.) з'явилася нова програма "Спостерігача" про Державу Коломойського і одразу викликала бурхливу реакцію глядачів. Вірніше, конкретного глядача – адвоката Андрія Портнова. Через те, що ми показали автівки, які зупиняються біля його офісу і офісу Коломойського. Ми теж відреагуємо і подамо відповідну заяву до суду за образу», - повідомила журналістка Лілія Ткачук.

Портнов, у свою чергу, знову обізвав журналістів 5 каналу у Telegram «бидлом» та написав «звісно, давайте йти до суду».

Нагадаємо, 31 жовтня 2019 чиновник часів президентства Віктора Януковича – Андрій Портнов виклав персональні дані водія знімальної групи програми «Схеми». Він оприлюднив повні паспортні дані та домашню адресу водія, номери авто. У відповідь «Схеми» заявили про тиск на журналістів.

Андрій Портнов, своєю чергою, пригрозив усій редакції «Схем» публікацією «їхньої особистої та персональної інформації», а також «аналізом приватного життя та ненав’язливим супроводом у темний час доби».

2 листопада Портнов оприлюднив номери ще трьох автівок, які, за його словами, пов'язані із журналістами «Схем».

4 листопада Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» закликав українську владу та правоохоронців притягнути до відповідальності Портнова. Він того ж дня сказав, що «став журналістом і ведучим, офіційно оформив документи і приступив до роботи» на телеканалі «112 Україна». За його словами, це сталося 30 жовтня. Крім того, він «дав пару днів» «Радіо Свобода», щоб редакція подала заяву до правоохоронних органів: «Якщо не звернетеся ви, звернуся я. Ми зобов'язані раз і назавжди в публічному юридичному процесі поставити крапку, чи маєте ви право здійснювати незаконні оперативно-технічні заходи».

5 листопада Портнов оприлюднив редакційне завдання

7 листопада поліція розпочала кримінальне провадження за фактом звернень про погрози з боку Андрія Портнова журналістам «Радіо Свобода». 

Також 7 листопада Портнов подав до Національної поліції заяву проти видання «Радіо Свобода».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3276
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Суддя Дред
1529 дн. тому
Я думаю, що партнов суд виграє тому, що суддя який винесе рішення на користь портка-"задрочене бидло". Це ж не образа, а навпаки-похвала!? Ну як у рішенні суду!
Виталий
1529 дн. тому
А наверное проституток блядями назвал?
ник
1530 дн. тому
ПОДВЕСИТЬ ЗА ЯЙЦА ПУТИНСКОГО ЧЛЕНОСОСА
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду