detector.media
22.10.2020 11:52
Портнову винесли попередження через хамство та погрози в соцмережах
Портнову винесли попередження через хамство та погрози в соцмережах
Представники 5 каналу скаржилися, що Портнов використовує свої соцмережі «для погроз і таврування осіб із протилежними політичними поглядами».

Дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області вирішила притягнути до дисциплінарної відповідальності колишнього заступника голови адміністрації Віктора Януковича Андрія Портнова через хамство та погрози в соціальних мережах на адресу журналістів та п’ятого президента Петра Порошенка. Йому винесли попередження. Про це 21 жовтня повідомив 5 канал.

Це рішення Дисциплінарна палата КДКА ухвалила після розгляду скарги ТОВ «Телерадіокомпанія "НБМ"» (5 канал).

Представники 5 каналу скаржилися, що Андрій Портнов використовує свої акаунти в соціальних мережах «для погроз і таврування осіб із протилежними політичними поглядами», «допускає брутальні і зневажливі висловлювання щодо журналістів», «систематично "поливає брудом" діяльність п'ятого президента України Петра Порошенка, звання якого зберігається довічно і охороняється законом».

«Посилаючись на статус адвоката, як на підставу отримання інформації з обмеженим доступом із прямим порушенням норм КПК України , адвокат Портнов Андрій Володимирович також ставить під удар репутацію професії адвоката», – йдеться в скарзі телеканалу.

Дисциплінарна комісія погодилася, що поширенні в соцмережах висловлювання Андрія Портнова, які містили лайку та погрози, суперечать принципам професійної етики адвокатів.

Андрій Портнов прокоментував рішення КДКА на своїй сторінці в Facebook: «Як винесли попередження, так і скасують».

Нагадаємо, 16 січня 2020 року, після виходу випуску програми «Спостерігач» на 5 каналі, ексчиновник часів Януковича Андрій Портнов обізвав журналістів у своєму телеграм-каналі «задроченним бидлом с задроченного канала».

18 січня журналісти 5 каналу заявили про намір подати позов до суду та звернутися до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури через дії Портнова

Фото: 24 канал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY