У Херсоні поліція відкрила провадження через погрози журналістці газети «Новий день»

У Херсоні поліція відкрила провадження через погрози журналістці газети «Новий день»

27 Липня 2021
2049

У Херсоні поліція відкрила провадження через погрози журналістці газети «Новий день»

2049
Марина Савченко повідомила, що почала отримувати погрози після публікації матеріалу «На Херсонщині 21-річна водійка вчинила ДТП – двоє загиблих».
У Херсоні поліція відкрила провадження через погрози журналістці газети «Новий день»
У Херсоні поліція відкрила провадження через погрози журналістці газети «Новий день»

Херсонське управління поліції відкрило кримінальне провадження через погрози журналістці херсонської газети «Новий день» Марині Савченко.

Савченко звернулася до поліції 25 липня. Вона розповіла ІМІ, що після публікації матеріалу «На Херсонщині 21-річна водійка вчинила ДТП – двоє загиблих» у месенджер їй почали писати в Facebook невідомі та погрожувати.

«Мені вдалося дізнатися, що водій, яка вчинила ДТП з подвійним смертельними наслідками, має стосунок до сім'ї судді. А саме: її чоловік перебуває в родинних зв'язках із суддею. Справа резонансна, і я природно нею зацікавилася. Почала моніторити, що пишуть люди під постом поліції про це ДТП. Як виявилося, потужна група підтримки водія вже під'єдналася. Йде інформаційна атака, щоб звинуватити загиблих. Хоча і фото з місця трагедії, і офіційна версія поліції свідчать про зворотне. Тиск від друзів водія здійснюється мені в особисті повідомлення. Натякають, щоб я "почула" і не цікавилася цим ДТП», – розповіла Марина Савченко.

Начальник Херсонського райуправління поліції Олександр Говорун 26 липня повідомив, що за даним фактом слідчі в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесли відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. «Наразі вживаються заходи по встановленню користувачів соціальної мережі, які надсилають журналісту повідомлення погрозливого змісту», — сказали правоохоронці.

Нещодавно Савченко в інтерв'ю «Детектору медіа» розповіла, як чотири роки працювала в міліції, про роботу на каналі «24» та в газеті, про знайомство з Катериною Гандзюк та конфлікти місцевої медіаспільноти із президентом Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, 21 липня 2021 року видання «Букви» повідомило, що в Києві представники праворадикальних організацій напали на фотокореспондента «Букв» Олександра Кужельного під будівлею Шостого апеляційного адміністративного суду, де відбувалося засідання щодо депортації білоруського активіста Олексія Боленкова.  Кужельний розповів, що його вдарили по обличчю, плюнули в нього, штовхали й погрожували, вимагали залишити суд.

25 липня співвласник «Букв» Петро Терентьєв повідомив, що почав отримувати погрози. Видання стверджує, посилаючись на депутата 8-го скликання від партії «Батьківщина» Ігоря Лученка, що номер телефону, з якого приходили погрози, належить лідеру праворадикальної організації «С14» Євгену Карасю.

Фото: Марині Савченко / Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2049
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду