Сергій Іванов звинуватив головреда «Бабеля» у помсті – Євген Спірін заперечив

Сергій Іванов звинуватив головреда «Бабеля» у помсті – Євген Спірін заперечив

21 Жовтня 2020
5773

Сергій Іванов звинуватив головреда «Бабеля» у помсті – Євген Спірін заперечив

5773
Блогер також вважає, що видання випустило критичний розбір його фільму про ексмера Ірпеня на замовлення Ігоря Коломойського. Головред «Бабеля» відкидає такі припущення.
Сергій Іванов звинуватив головреда «Бабеля» у помсті – Євген Спірін заперечив
Сергій Іванов звинуватив головреда «Бабеля» у помсті – Євген Спірін заперечив

Блогер Сергій Іванов вважає, що критичний розбір його документального фільму «Битва за Ірпінь» головний редактор видання «Бабель» Євген Спірін написав, щоб помститися за публікації щодо кейсу Марії Столярової. Пан Спірін відкинув ці звинувачення.

Розбираючи фільм Сергія Іванова, «Бабель» звинуватив блогера в розповсюдженні джинси на користь колишнього мера Ірпеня Володимира Карплюка. Натомість пан Іванов вказав, що Володимир Карплюк не балотується на посаду міського голови, у фільмі також не йдеться про партію «Нові обличчя». «Я думаю, що політична джинса має бути прив’язана до політики. З тих аргументів, що вони наводять, – це те, що фільм вийшов перед виборами. Я не думаю, що якби фільм вийшов після виборів, ці оцінки б змінилися», – додав він.

На його думку, «Бабель» випустив цей матеріал на замовлення олігарха Ігоря Коломойського, щоб «відбілити одного з його кращих друзів» – колишнього генерального прокурора Юрія Луценка. Євген Спірін заперечив ці закиди та нагадав, що в березні 2020 року частку Ярослава Пахольчука, який представляв інтереси Ігоря Коломойського, у ТОВ «Бабель» (50%) викупили Дмитро Мельник та Сергій Мостенец, які мають автобізнес.

Пан Іванов також вважає, що «це історія дріб’язкової помсти» з боку головреда «Бабеля». Він нагадав, що в 2016 році на «Цензорі.нет» опублікував цикл блогів «Пипл хавает», у яких розбирав дампи Марії Столярової. Одна з частин циклу була присвячена Євгену Спіріну, якому закидали створення та розповсюдження фейків на замовлення Марії Столярової, зокрема, про Олександра Турчинова. «Він мене тоді забанив і з того часу я не мав з ним жодної комунікації. Я думаю, що така прискіплива увага до мене, перш за все, обумовлена мстивістю цієї персони», – вважає пан Іванов.

Головред «Бабеля» це заперечив та пояснив, що після переїзду з Луганська почав працювати на стрічці новин сайту програми «Подробиці» телеканалу «Інтер». Його керівницею була Михайлина Скорик, натомість Марія Столярова керувала «Подробицями тижня». Він зазначив, що майже не працював разом з Марією Столяровою.

«Коли ми побачили фільм Іванова, ми з шефредакторкою Катею Коберник вирішили, що це може бути гарний журналістський матеріал. Такі фільми часто виходять перед виборами, тому що так важче спростувати джинсу, бо мало часу. Ми вирішили зробити фактчек цього фільму, ось і все. Ніякої помсти, тим паче, особистої до Сергія Іванова немає», – пояснив пан Спірін.

У матеріалі «Бабель» звертає увагу, що Сергій Іванов у фільмі не наводить жодної позиції щодо подій у Приірпінні, крім колишнього мера Ірпеня Володимира Карплюка, – ні жителів селища Коцюбинського, ні Юрія Луценка, ні народної депутатки 8-го скликання Ольги Червакової, яка займалася проблематикою Приірпіння.

«Вони кажуть, що немає стандартів, бо немає коментарів Луценка, Червакової. Це ж не розслідування, я не інформаційне бюро. Це просто мій відеоролик на моєму приватному ютуб-каналі. Що стосується стандартів, які вони мені закидають. Мені надзвичайно цікаво, чому вони самі не дотримуються стандартів, чому вони не взяли коментар у мене», – сказав Сергій Іванов.

Пан Спірін, своєю чергою, сказав, що в блогера не було про що питати, бо це був розбір заяв ексмера Ірпеня, які пролунали у фільмі. «Я не розумію, який коментар брати в Сергія Іванова, якщо він у цьому фільмі як просто підставка під мікрофон, він навіть питань не ставить», – сказав він.

Нагадаємо, блогер, колишній ведучий токшоу «Право на владу» на каналі «1+1» Сергій Іванов за кілька днів до місцевих виборів випустив документальний фільм «Битва за Ірпінь». У ньому колишній мер Ірпеня Володимир Карплюк розповідає про досягнення на посаді міського голови та про те, як він боровся з нечесними політиками і силовиками.

Як писав «Детектор медіа», скандал навколо Марії Столярової виник у серпні 2016 року, коли в інтернет потрапило листування співробітниці Міністерства державної безпеки так званої «ДНР» Тетяною Єгоровою з російським журналістом Леонідом Муравйовим, співробітниками каналів «Інтер» та «Донбас». У листах, зокрема, ймовірно, згадувалася Столярова. Детальніше про це можна почитати в матеріалах «Детектора медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5773
Читайте також
06.03.2016 11:05
Ірина Андрейців
Скрні-шот випуск ТСН за 24.02.2016
2 855
24.02.2016 15:01
Мар'яна Закусило
для «Детектора медіа»
1 508
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду