Ведуча в ефірі «Інтера» вибачилася за інцидент із нецензурною лайкою Марії Столярової

Ведуча в ефірі «Інтера» вибачилася за інцидент із нецензурною лайкою Марії Столярової

25 Лютого 2016
16169

Ведуча в ефірі «Інтера» вибачилася за інцидент із нецензурною лайкою Марії Столярової

16169
24 лютого компанія «Національні інформаційні системи» («НІС»), яка виробляє інформаційні програми для телеканалу «Інтер», у програмі «Подробности» вибачилася за нецензурну лайку в прямому ефірі своєї колишньої креативної продюсерки Марії Столярової.
Ведуча в ефірі «Інтера» вибачилася за інцидент із нецензурною лайкою Марії Столярової
Ведуча в ефірі «Інтера» вибачилася за інцидент із нецензурною лайкою Марії Столярової

На 22 хвилині вечірнього випуску новин «Подробности» в ефірі «Інтера» ведуча Наталія Білошева переказала вибачення від компанії «НІС» перед глядачами.

Нагадаємо, 21 лютого в програмі «Подробности недели» на каналі «Інтер» креативний продюсер, громадянка Росії Марія Столярова вимовила фразу з використанням нецензурної лексики. Інцидент стався під час прямого ефіру, коли журналістка Олена Зоріна спілкувалася з родичами загиблих на Євромайдані 18-21 лютого 2014 року.

«Редакція "Національних інформаційних систем" приносить вам свої вибачення за інцидент, який мав місце в прямому ефірі програми "Подробности недели" 21 лютого, підкреслюючи виключно технічний характер події. Справа в тому, що фраза з нецензурною лексикою, яка прозвучала в прямому ефірі, не мала ніякого злого умислу, не відносилася до змісту сюжету і до того, що відбувалося на екрані. Креативний продюсер Марія Столярова особисто принесла вибачення за цю помилку і припинила свої трудові відносини з “НІС”», - сказала ведуча.

Директор ТОВ «НІС» Олександр Пилипець на засіданні Нацради 25 лютого повідомив, що вчора, 24 лютого, у прямому ефірі «Подробностей» «Інтер» вибачився за інцидент з ненормативною лексикою Марії Столярової. Раніше голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що регулятор має намір розглянути цей інцидент. Громадська рада радила Нацраді рекомендувати телеканалу «Інтер» принести публічні пояснення та вибачення за збій, унаслідок якого в ефір потрапила ненормативна лексика.

Водночас 25 лютого активісти ГО «Цивільний корпус "Азов"» заблокували входи до центрального офісу телеканалу «Інтер», що знаходиться у Києві за адресою вул. Дмитрівська, 30 на знак протесту проти «кремлівської цензури».

Як повідомляв «Детектор медіа», СБУ заборонила в'їзд до України на п’ять років колишній креативній продюсерці ТОВ «НІС» Марії Столяровій, яка 24 лютого була звільнена за згодою сторін. Пані Столярова вже залишила Україну і в коментарі ЗМІ заявила, що зробила це через погрози в соціальних мережах.

Раніше Марія Столярова пояснила «Детектору медіа» свою лайку тим, що в той момент перебувала за кадром, і ніякого зв’язку між її висловом та сюжетом не існує: за її словами, відбулася технічна помилка. Вона запевнила, що готова вибачитися перед родичами «Небесної сотні».

Водночас телеканал «Інтер» заявив, що обурений інцидентом, що стався в ефірі програми «Подробности недели» 21 лютого, й нагадав, що випускова редакторка програми Марія Столярова, яка нецензурно висловилася під час прямого ефіру, працює не на каналі «Інтер», а в ТОВ «Національні інформаційні системи» («НІС»). Як відомо «НІС» готує для телеканалу випуски новин та інформаційно-аналітичні програми.

Марія Столярова також пояснила «Детектору медіа» свої публікації у Facebook у 2014 році, коли називала протестувальників на Майдані «натовпом нациків» та «орками» і симпатизувала «Беркуту», необхідністю «маскування» задля збереження лояльності російського телеканалу «РенТВ», де вона тоді працювала, і для підвищення довіри з боку «Беркуту». У травні 2014 року вона опублікувала своє фото в компанії бійців сепаратистського батальйону «Восток» з коментарем: «Дуже ввічливий батальйон "Восток"! Мої улюблені хлопці в Донецьку!». Варто також нагадати, що Марія Столярова називала у 2015 році Рамзана Кадирова«найбільшим патріотом Росії», а українців і росіян - одним народом.

 

Фото - скрін відео «Інтера» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16169
Читайте також
24.02.2016 15:01
Мар'яна Закусило
для «Детектора медіа»
1 508
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Я
2954 дн. тому
вибачилась!? це лише за те, що випадково потрапило до ефіру! - а що там у них твориться, про що ми не знаємо? там же сєпарство!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду