Продакшн «Інтера» НІС звільнив креативного продюсера «Подробностей недели» Марію Столярову

Продакшн «Інтера» НІС звільнив креативного продюсера «Подробностей недели» Марію Столярову

24 Лютого 2016
13650

Продакшн «Інтера» НІС звільнив креативного продюсера «Подробностей недели» Марію Столярову

13650
Після дводенного скандалу, викликаного ненормативною лексикою в ефірі програми «Подроности недели» на телеканалі «Інтер», російська журналістка Марія Столярова залишає посаду креативного продюсера ТОВ «Національні інформаційні системи» (НІС) – продакшну групи «Інтер», що виробляє «Подробности», «Подробности недели» і «Чорне дзеркало».
Продакшн «Інтера» НІС звільнив креативного продюсера «Подробностей недели» Марію Столярову
Продакшн «Інтера» НІС звільнив креативного продюсера «Подробностей недели» Марію Столярову

Як стало відомо «Детектору медіа» з власних джерел, НІС і канал «Інтер» прийняли рішення звільнити Марію Столярову. Яка офіційна причина – поки незрозуміло, однак неофіційно звільнення пані Столярової пов’язано з ненормативною лексикою в прямому ефірі, а також постами у Facebook дворічної давнини, в яких вона називала протестувальників «нациками» та «орками».

Марія Столярова – громадянка Росії, працювала на РЕН ТВ, де була воєнним кореспондентом. Після переїзду до України стала креативним продюсером «Подробностей недели». За інформацією джерел, її працевлаштування було ініційоване політтехнологом Сергія Львочкіна, заступником директора НІС Ігорем Шуваловим.

Директор НІС Олександр Пилипець відмовився від коментарів, однак сайт Podrobnosi.ua вже виклав документ, що свідчить про звільнення:

 

Нагадаємо, 21 лютого в програмі «Подробности недели» на каналі «Інтер» випускова редакторка Марія Столярова вимовила фразу з використанням нецензурної лексики. Інцидент стався під час прямого ефіру, коли журналістка Олена Зоріна спілкувалася з родичами загиблих на Євромайдані 18-21 лютого 2014 року.

Марія Столярова пояснила «Детектору медіа», що в той момент перебувала за кадром, і ніякого зв’язку між її висловом та сюжетом не існує: за її словами, відбулася технічна помилка. Вона запевнила, що готова вибачитися перед родичами «Небесної сотні».

Цей інцидент Нацрада має намір розглянути на засіданні 25 лютого. Громадська рада радить Нацраді рекомендувати телеканалу «Інтер» принести публічні пояснення та вибачення за збій, унаслідок якого в ефір потрапила ненормативна лексика.

Водночас телеканал «Інтер» заявив, що обурений інцидентом, що стався в ефірі програми «Подробности недели» 21 лютого, й нагадав, що випускова редакторка програми Марія Столярова, яка нецензурно висловилася під час прямого ефіру, працює не на каналі «Інтер», а в ТОВ «Національні інформаційні системи» («НІС»). Як відомо «НІС» готує для телеканалу випуски новин та інформаційно-аналітичні програми.

Марія Столярова також пояснила «Детектору медіа» свої публікації у Facebook у 2014 році, коли називала протестувальників на Майдані «натовпом нациків» та «орками» і симпатизувала «Беркуту», необхідністю «маскування» задля збереження лояльності російського телеканалу «РенТВ», де вона тоді працювала, і для підвищення довіри з боку «Беркуту». У травні 2014 року вона опублікувала своє фото в компанії бійців сепаратистського батальйону «Восток» з коментарем: «Дуже ввічливий батальйон "Восток"! Мої улюблені хлопці в Донецьку!». Варто також нагадати, що Марія Столярова називала у 2015 році Рамзана Кадирова «найбільшим патріотом Росії», а українців і росіян - одним народом.

Керівник апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук повідомив, що СБУ перевірить «ті висловлювання і заклики, інформацію у соцмежрежах, яку пов'язують із цією особою», маючи на увазі слова Марії Столярової.

Тим часом народні депутати від «Народного фронту» закликали політиків бойкотувати телеканал «Інтер» до моменту звільнення Марії Столярової.

Станом на 15-00 Facebook-сторінка Марії недоступна, телефон не відповідає. 

Фото: Facebook, Podrobnosti.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13650
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Хаим
2955 дн. тому
М-дя. А в России почему-то можно работать на радио и телевидении людям с антироссийскими взглядами...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду