Мінкульт підтримав створення онлайн-платформи про порушення прав журналістів

Мінкульт підтримав створення онлайн-платформи про порушення прав журналістів

17 Вересня 2020
1615
17 Вересня 2020
16:23

Мінкульт підтримав створення онлайн-платформи про порушення прав журналістів

1615
Людмила Опришко анонсувала презентацію концепції цієї платформи.
Мінкульт підтримав створення онлайн-платформи про порушення прав журналістів
Мінкульт підтримав створення онлайн-платформи про порушення прав журналістів

Міністерство культури та інформаційної політики підтримало ідею створення в Україні онлайн-платформу, яка б фіксувала порушення прав журналістів та надавала інформацію про хід розслідування цих справ. Про це 17 вересня повідомив голова відомства Олександр Ткаченко під час онлайн-обговорення «Безпека журналістів в Україні: існуючі виклики та шляхи їх подолання».

«Є напрацьовані пропозиції – як на парламентських слуханнях з безпеки журналістів, так і рекомендації Ради Європи. Вважаємо їх слушними, у тому числі щодо посилення законодавства в розрізі злочинів проти журналістів. Також вважливо упередження цих дій. <…> У Раді Європи успішно діє Платформа для захисту журналістів й Офіс Ради Європи розробляє створення окремої платформи лише для України. Ми, у Міністерстві, підтримуємо всіляко цю ініціативу», – сказав міністр.

Медіаюристка ГО «Платформа прав людини» Людмила Опришко анонсувала презентацію концепції цієї платформи. «Я сподіваюся, що ми найближчим часом представимо концепцію цієї платформи. І перше, що буде необхідно, це участь в обговоренні цієї платформи – щоб доопрацювати найбільш ефективний механізм», – розповіла вона та додала, що влада має брати активну участь у наповненні цього майданчика.

Секретар Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при президентові України, програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський сказав, що Рада при президентові готова підтримати створення платформи. Підтримку цій ініціативі висловила й заступниця голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко.

«Найбільш актуальною видається створення дієвою, доступної та зрозумілої онлайн-платформи, яка б містила випадки порушення прав журналістів, інформувала журналістську спільноту про стан розслідування тієї чи іншої справи. На наш погляд, така платформа надавала б усім зацікавленим достовірну та оперативну інформацію про порушення прав медіапрацівників, привертала б увагу суспільства до проблеми безпеки журналістів, була б інформаційним, а можливо, і навчальним ресурсом для журналістів», – сказала пані Литвиненко.

Нагадаємо, 5 червня 2020 року Офіс Ради Європи в Україні запропонував спільно з органами влади і правоохоронцями створити онлайн-платформу, яка б фіксувала всі порушення прав журналістів та надавала інформацію про хід розслідування цих справ. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1615
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду