detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
17.09.2020 16:23
Мінкульт підтримав створення онлайн-платформи про порушення прав журналістів
Мінкульт підтримав створення онлайн-платформи про порушення прав журналістів
Людмила Опришко анонсувала презентацію концепції цієї платформи.

Міністерство культури та інформаційної політики підтримало ідею створення в Україні онлайн-платформу, яка б фіксувала порушення прав журналістів та надавала інформацію про хід розслідування цих справ. Про це 17 вересня повідомив голова відомства Олександр Ткаченко під час онлайн-обговорення «Безпека журналістів в Україні: існуючі виклики та шляхи їх подолання».

«Є напрацьовані пропозиції – як на парламентських слуханнях з безпеки журналістів, так і рекомендації Ради Європи. Вважаємо їх слушними, у тому числі щодо посилення законодавства в розрізі злочинів проти журналістів. Також вважливо упередження цих дій. <…> У Раді Європи успішно діє Платформа для захисту журналістів й Офіс Ради Європи розробляє створення окремої платформи лише для України. Ми, у Міністерстві, підтримуємо всіляко цю ініціативу», – сказав міністр.

Медіаюристка ГО «Платформа прав людини» Людмила Опришко анонсувала презентацію концепції цієї платформи. «Я сподіваюся, що ми найближчим часом представимо концепцію цієї платформи. І перше, що буде необхідно, це участь в обговоренні цієї платформи – щоб доопрацювати найбільш ефективний механізм», – розповіла вона та додала, що влада має брати активну участь у наповненні цього майданчика.

Секретар Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при президентові України, програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський сказав, що Рада при президентові готова підтримати створення платформи. Підтримку цій ініціативі висловила й заступниця голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко.

«Найбільш актуальною видається створення дієвою, доступної та зрозумілої онлайн-платформи, яка б містила випадки порушення прав журналістів, інформувала журналістську спільноту про стан розслідування тієї чи іншої справи. На наш погляд, така платформа надавала б усім зацікавленим достовірну та оперативну інформацію про порушення прав медіапрацівників, привертала б увагу суспільства до проблеми безпеки журналістів, була б інформаційним, а можливо, і навчальним ресурсом для журналістів», – сказала пані Литвиненко.

Нагадаємо, 5 червня 2020 року Офіс Ради Європи в Україні запропонував спільно з органами влади і правоохоронцями створити онлайн-платформу, яка б фіксувала всі порушення прав журналістів та надавала інформацію про хід розслідування цих справ. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY