Ткаченко розповів про план підтримки сфери культури під час коронакризи

Ткаченко розповів про план підтримки сфери культури під час коронакризи

11 Вересня 2020
1566
11 Вересня 2020
15:20

Ткаченко розповів про план підтримки сфери культури під час коронакризи

1566
Він нагадав, що сфері культури грантами видадуть мільярд гривень.
Ткаченко розповів про план підтримки сфери культури під час коронакризи
Ткаченко розповів про план підтримки сфери культури під час коронакризи

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сподівається, що найближчим часом в Україні ухвалять зміни, які допоможуть підтримати сферу культури та вивести її з кризи, спричиненої пандемією коронавірусної інфекції. Про це він сказав в інтерв’ю «УП.Життя».

Міністр розповів, що його відомство зараз готує зміни до порядку видачі кредитів сфері культурних креативних індустрій, а Верховна Рада має розглянути законопроєкт про введення 7% ПДВ на культурні послуги. «Тобто не 20%, а зменшення до 7%. Це дасть можливість кінцевому споживачу платити дешевше, дасть можливість працювати далі», – поясни він.

Пан Ткаченко також нагадав, що сфері культури грантами видадуть мільярд гривень.

«Ніхто з такими викликами не стикався. Як буде відбуватися трансформація в багатьох галузях – ніхто до кінця не знає. Ми можемо реагувати різними способами. Я вірю, що проінвестувавши сьогодні, ми зможемо отримати подушку безпеки не тільки на цей час, але й отримати набагато іншу вартість, капіталізацію сфери культури і креативної економіки в найближчі роки», – каже Олександр Ткаченко. 

Як писав ДМ, 8 липня Кабінет Міністрів України виділив мільярд гривень на підтримку сфери культури та креативних індустрій.

Нагадаємо, 24 квітня 2020 року Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав три законопроєкти щодо економічної підтримки культури та креативних індустрій через дію обмежувальних заходів, запроваджених з метою запобігання виникненню і поширенню коронавірусу COVID-19. А саме законопроєкти:  №3377 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», № 3378 «Про внесення зміни до Бюджетного Кодексу України щодо державної підтримки сфери культури у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» та № 3379 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо державної підтримки культури, малого бізнесу та креативних індустрій у зв'язку з дією заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Авторами цих проєктів, норми яких напрацювала міжфракційна робоча група, стали народні депутати з Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики та Комітету свободи слова.

Зміни пропонуються до Бюджетного та Податкового кодексів України, а також до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу тощо.

13 травня 2020 року Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №3377. 16 червня депутати підтримали в другому читанні цей законопроєкт. Детальніше читайте тут. Президент Володимир Зеленський 13 липня підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

15 липня президент вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт № 3851 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій», який передбачає зменшення або звільнення від оподаткування проєктів і програм у культурній сфері.

Фото: УП.Життя

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1566
Читайте також
15.06.2020 13:32
Громадська організація «Українська агенція з авторських та суміжних прав»
2 144
13.04.2020 19:20
Олександр Ткаченко
для «Детектора медіа»
1 843
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду