Ткаченко не бачить загрози нацбезпеці України від російських артистів, які їздять у Крим

Ткаченко не бачить загрози нацбезпеці України від російських артистів, які їздять у Крим

12 Червня 2020
3544

Ткаченко не бачить загрози нацбезпеці України від російських артистів, які їздять у Крим

3544
Водночас міністр хоче напрацювати критерії, за якими артистів додаватимуть у «чорні списки».
Ткаченко не бачить загрози нацбезпеці України від російських артистів, які їздять у Крим
Ткаченко не бачить загрози нацбезпеці України від російських артистів, які їздять у Крим

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко не бачить загрози національній безпеці України з боку російських артистів, які їздять в окупований Крим. Тому він не підтримує заборону фільмів і серіалів за їх участю. Про він повідомив в ефірі програми «Мокрик По Живому» на hromadske.

На його думку, візит до Криму не може автоматично означати, що особа визнає і підтримує окупацію півострова.

«Я не вважаю, що ці люди підтримують агресивну анексію Криму, що вони є ворогами для України, становлять національну загрозу для України аж до тої міри, що потрібно забороняти їхні фільми тут», – сказав пан Ткаченко.

Крім того, він розповів, як формувалися «чорні списки»: «Як це робилося — СБУ складає списки людей, яким заборонено в’їзд в Україну. Він чомусь автоматично переходить у так звані "чорні списки" Мінкульту і далі до Держкіно, яке виносить заборону на показ візуального продукту на території України, згідно зі списком СБУ, який стосується зовсім іншого питання». 

Міністр додав, що хоче змінити ці правила – їх мають розробити різні відомства разом з народними депутатами.

«Якщо проти людей заведені кримінальні справи і ми, очевидно, вважаємо таких товаришів як Пореченков, Михалков чи Охлобистін дійсно людьми, які виступають агресивно проти України, які були тут і намагалися щось робити, безперечно такі люди мають бути занесені в усі "чорні списки", у тому числі щодо заборони показу їхніх творів на екранах», – уточнив він.

Нагадаємо, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що не варто забороняти фільми за участі іноземних акторів, яким заборонено в'їзд в Україну. Водночас він вважає, що у спільне виробництво серіалів з Росією не можна вкладати державні кошти, але приватні ініціативи — «це економіка». На його думку, виробництво російськомовних серіалів в Україні сприяє розвитку «індустрії та економіки». Водночас він говорить, що просувати українські ідеї та наративи можна виключно українською мовою.

Як писав ДМ, у липні 2019 року перший помічник президента України Сергій Шефір виступив проти переслідування російських артистів та заборони на в’їзд для них

5 жовтня 2017 року Верховна Рада України прийняла проєкт закону про внесення змін до закону України «Про гастрольні заходи в Україні» (щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів в Україні за участі громадян країни-агресора) (№6682), за яким артисти країни-агресора мають проходити перевірку СБУ за місяць перед концертами.

 

Фото: Інститут нацпам'яті

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3544
Читайте також
15.06.2020 17:30
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
4 300
22.06.2018 18:13
Сергій Цигіпа
для «Детектора медіа»
2 401
15.04.2018 10:10
Мустафа Найєм
Українська правда. Блоги
1 161
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду