Парламент прийняв за основу проєкт про підтримку сфери культури

Парламент прийняв за основу проєкт про підтримку сфери культури

13 Травня 2020
2436
13 Травня 2020
20:41

Парламент прийняв за основу проєкт про підтримку сфери культури

2436
13 травня 2020 року Верховна Рада підтримала законопроєкт №3377 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».
Парламент прийняв за основу проєкт про підтримку сфери культури
Парламент прийняв за основу проєкт про підтримку сфери культури

Про це повідомив у Facebook голова Комітету гуманітарної та інформполітики Олександр Ткаченко.

«Верховна Рада підтримала наш законопроєкт №3377 по допомозі сфері культури, креативним індустріям, туризму, малому та середньому бізнесу. Він допоможе культурі та МСБ пережити й відновитися після карантинної кризи. Прийняли за основу, готуємось до другого читання», - написав він.

Він також перелічив, що змінить прийняття законопроєкту.

«Ми розширюємо застосування грантової системи державної допомоги для інституційної та індивідуальної підтримки у сфері культури, креативних індустрій та туризмі. Гранти на підтримку видаватимуться через Український Культурний Фонд, Держкіно, Інститут книги, агенції по туризму, тощо. Виділені кошти не будуть оподатковуватись та є безповоротними. Законом буде введено ряд полегшень на час карантину та до кінця року», - йдеться в повідомленні.

Наступний крок, за словами Ткаченка, - добитись 1,8 млрд грн на гранти з держбюджету та зменшення ставки ПДВ до 7%.

Нагадаємо, Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики 24 квітня 2020 року підтримав три законопроєкти щодо економічної підтримки культури та креативних індустрій через дію обмежувальних заходів, запроваджених з метою запобігання виникненню і поширенню коронавірусу COVID-19. А саме законопроєкти:  №3377 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», № 3378 «Про внесення зміни до Бюджетного Кодексу України щодо державної підтримки сфери культури у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» та № 3379 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо державної підтримки культури, малого бізнесу та креативних індустрій у зв'язку з дією заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Авторами цих проєктів, норми яких напрацювала міжфракційна робоча група, стали народні депутати з Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики та Комітету свободи слова.

Зміни пропонуються до Бюджетного та Податкового кодексів України, а також до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу тощо.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2436
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду