Мінкульт планує протидіяти безперешкодному доступу до «Вконтакте» в Україні

Мінкульт планує протидіяти безперешкодному доступу до «Вконтакте» в Україні

14 Вересня 2020
1497
14 Вересня 2020
20:13

Мінкульт планує протидіяти безперешкодному доступу до «Вконтакте» в Україні

1497
Водночас міністр визнає, що здобути перемогу в гибридній війні з Росією самими заборонами неможливо.
Мінкульт планує протидіяти безперешкодному доступу до «Вконтакте» в Україні
Мінкульт планує протидіяти безперешкодному доступу до «Вконтакте» в Україні

Мінкульт планує протидіяти безперешкодному доступу до забороненої російської соцмережі «Вконтакте» в Україні. Про це міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко сказав 14 вересня на пресконференції з нагоди 100 днів перебування на посаді. 

Днями стало відомо, що розробники «Вконтакте» змінили роботу проксі в мобільному додатку, через що забороненою соцмережею можна користуватися «без обмежень».

«Десь 30% людей на півдні України, у кількох містах, незалежно від "Вконтакте", користуються програмами російського телебачення. Вони є в інтернеті. І проблема проникнення дезінформації, яка йде з "Контакту" чи з російських телеканалів, дійсно вагома. Ми кілька разів зустрічались в РНБО з цього приводу, є план заходів, сподіваюсь, що він буде реалізований», - зазначив Олександр Ткаченко.

Він розповів, що попросив перевірити, чи дійсно «Вконтакте» працює на території України без VPN, щоб «протидіяти цій історії».

«Який би ми не ставили заслін, перемога в гібридній війні знаходиться в наших руках. Протидіяти цій навалі неможливо тільки заборонами. Медіаграмотність – це можливість дати змалечку до літніх людей розуміння, що таке фейк, а що – ні, як можна перевіряти інформацію», - додав міністр.

Олександр Ткаченко висловив думку, як має формуватися перелік діячів культури, яким заборонений в'їзд до України через загрозу нацбезпеці. 

«На сьогоднішній момент діє цікава норма: СБУ чи РНБО має вносити до списку заборонених осіб, а Мінкульт має оприлюднювати цю інформацію. Яка логіка – незрозуміло. Ми в закон про медіа вносили відповідні поправки. Якщо є кримінальні справи, ми говоримо лише про медіа та сферу культури, до дійсно має бути якась заборона», - сказав він.

Про плани роботи Мінкульту, які озвучив Ткаченко, детальніше тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1497
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду