Білорусь не впустила естонських журналістів

Білорусь не впустила естонських журналістів

21 Серпня 2020
1461

Білорусь не впустила естонських журналістів

1461
Один з кореспондентів ERR уже працював в Білорусії 9 серпня, висвітлюючи передвиборчі настрої та масові протести перших днів.
Білорусь не впустила естонських журналістів
Білорусь не впустила естонських журналістів

Білорусь 20 серпня не впустила в країну репортерів Естонської телерадіомовної корпорації (ERR), журналістів програми «Актуальна камера російською мовою» Вахура Лаурі та Антона Алексєєва. Про це повідомляє ERR.

Вахур Лаурі розповів, що вони подавали Міністерству закордонних справ Білорусі заяву про акредитацію, але її досі не розглянули. Відсутність акредитації нібито і стала причиною для відмови у в'їзді.

У приміщенні аеропорту, у якому перебували недопущені в країну особи, з журналістами ERR також були поляки, серби, німець і грузин. «Не знаю, чи всі вони були журналістами, але це були ті, кого не пустили в країну і хто намагався звідти вибратися», – пояснив пан Лаурі.

Московський кореспондент ERR Антон Алексєєв працював в Білорусії 9 серпня під час президентських виборів, висвітлюючи передвиборчі настрої та масові протести перших днів, пов'язані з фальсифікацією результатів. 

Як писав ДМ, 18 серпня Білорусь відмовила у в’їзді 17 представникам іноземних ЗМІ через відсутність акредитації. Вони нібито намагалася в’їхати до країни під виглядом туристів. 

У Білорусі іноземним журналістам заборонено працювати без акредитації білоруського МЗС. За роботу без акредитації в Білорусі затримали, зокрема, журналістів каналів «Настоящее время» (їх затримали саме в готельних номерах) і «Дождь», їх видворили з країни із забороною в’їзду до Білорусі на 10 років. Керівництво цих медіа повідомляло, що заздалегідь подавало заявки на акредитацію, але їм або відмовили, або так і не розглянули запит у встановлений строк. Пізніше в Мінську правоохоронні органи провели рейд у готелях, шукаючи іноземних журналістів, які працюють без акредитації. 

Нагадаємо, що за кілька тижнів до виборів президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив «видворити іноземні ЗМІ» зі своєї країни, бо вони білорусів «закликають до масових заворушень».

Фото: ERR

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1461
Читайте також
19.08.2020 10:45
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
19 818
18.08.2020 14:45
Дмитро Золотухін
для «Детектора медіа»
5 028
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду