Олександр Лукашенко пригрозив видворити іноземні медіа з Білорусі

Олександр Лукашенко пригрозив видворити іноземні медіа з Білорусі

23 Липня 2020
1957

Олександр Лукашенко пригрозив видворити іноземні медіа з Білорусі

1957
Він зажадав рішучою реакції «на деструктив в ЗМІ».
Олександр Лукашенко пригрозив видворити іноземні медіа з Білорусі
Олександр Лукашенко пригрозив видворити іноземні медіа з Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив видворити іноземні ЗМІ з країни через «критику та заклики до масових заворушень». Про це він сказав 23 липня на нараді з керівництвом економічного блоку Білорусі, передає держагентство «БелТА».

«В уряді у нас, Міністерстві закордонних справ усе сидять, чекають команди президента. Що це за ставлення до країни? BBC, "Свобода", "Вільна Європа" і так далі, стріми ці... Я вже не кажу про тенденційність, вони ж закликають до масових заворушень. Чому ви це терпите? Ви ж їх акредитували тут», – сказав президент Білорусі.

Він запропонував ухвалювати «відповідні заходи» попри виборчу кампанію. «Не треба чекати кінця електоральної кампанії. Видворяти звідси, якщо вони не дотримуються наших законів і звуть людей на майдани», – додав Олександр Лукашенко.

Крім того, він зажадав рішучою реакції «на деструктив в ЗМІ» та більшої уваги роботі на інформаційному полі від прессекретаря, Адміністрацію президента та голови Ради Республіки Національних зборів Білорусі Наталії Кочанової.

«Подивіться на паперові ЗМІ. Я сьогодні взяв усі газети, подивився на так звану "Комсомольську правду" в Білорусі. Уже скоро в жовтизну перетвориться. Річ у тім, керівник їх, сидячи в Москві, чи то в Кремлі, виступив із заявою, і почалася тенденційна подача інформації», – каже Олександр Лукашенко.

Як писав ДМ, 19 липня голова партії «Право і справедливість» (PiS) Ярослав Качинський, якого вважають фактичним головою держави, сказав, що в Польщі хочуть провести реформу, яка законодавчо обмежить діяльність іноземних ЗМІ в країні.

Нагадаємо, 19 червня 2020 року в Білорусі відбулись мітинги через затримання представників опозиції, які хотіли взяти участь у президентських виборах. Загалом по всій Білорусі правоохоронці затримали понад 120 осіб, серед затриманх були журналісти, які висвітлювали акції протесту.

22 червня Комітет захисту журналістів закликав владу Білорусі припинити переслідування та цькування журналістів, які висвітлюють протести напередодні президентських виборів у країні. За даними CPJ, правоохоронці затримали щонайменше 14 журналістів, з яких трьох – засудили за нібито участь у несанкціонованих акціях протесту. 

14 липня в Білорусі затримали 14 журналістів, які висвітлювали акції проти рішення Центральної виборчої комісії країни не реєструвати кандидатами в президенти Віктора Бабарика та Валерія Цепкала, яких вважали головними суперниками чинного президента Олександра Лукашенка. Крім того, у Мінську працівники ОМОН 15 липня при затриманні побили журналіста білоруської редакції «Радіо Свобода» Антона Трафімовича, йому зламали ніс.

Фото: БелТА

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1957
Читайте також
10.08.2020 15:53
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
6 118
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду