detector.media
21.08.2020 11:20
Білорусь не впустила естонських журналістів
Білорусь не впустила естонських журналістів
Один з кореспондентів ERR уже працював в Білорусії 9 серпня, висвітлюючи передвиборчі настрої та масові протести перших днів.

Білорусь 20 серпня не впустила в країну репортерів Естонської телерадіомовної корпорації (ERR), журналістів програми «Актуальна камера російською мовою» Вахура Лаурі та Антона Алексєєва. Про це повідомляє ERR.

Вахур Лаурі розповів, що вони подавали Міністерству закордонних справ Білорусі заяву про акредитацію, але її досі не розглянули. Відсутність акредитації нібито і стала причиною для відмови у в'їзді.

У приміщенні аеропорту, у якому перебували недопущені в країну особи, з журналістами ERR також були поляки, серби, німець і грузин. «Не знаю, чи всі вони були журналістами, але це були ті, кого не пустили в країну і хто намагався звідти вибратися», – пояснив пан Лаурі.

Московський кореспондент ERR Антон Алексєєв працював в Білорусії 9 серпня під час президентських виборів, висвітлюючи передвиборчі настрої та масові протести перших днів, пов'язані з фальсифікацією результатів. 

Як писав ДМ, 18 серпня Білорусь відмовила у в’їзді 17 представникам іноземних ЗМІ через відсутність акредитації. Вони нібито намагалася в’їхати до країни під виглядом туристів. 

У Білорусі іноземним журналістам заборонено працювати без акредитації білоруського МЗС. За роботу без акредитації в Білорусі затримали, зокрема, журналістів каналів «Настоящее время» (їх затримали саме в готельних номерах) і «Дождь», їх видворили з країни із забороною в’їзду до Білорусі на 10 років. Керівництво цих медіа повідомляло, що заздалегідь подавало заявки на акредитацію, але їм або відмовили, або так і не розглянули запит у встановлений строк. Пізніше в Мінську правоохоронні органи провели рейд у готелях, шукаючи іноземних журналістів, які працюють без акредитації. 

Нагадаємо, що за кілька тижнів до виборів президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив «видворити іноземні ЗМІ» зі своєї країни, бо вони білорусів «закликають до масових заворушень».

Фото: ERR

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY