У Мінську затримали українських журналістів каналу «Настоящее время»

У Мінську затримали українських журналістів каналу «Настоящее время»

7 Серпня 2020
1790

У Мінську затримали українських журналістів каналу «Настоящее время»

1790
Причина затримання на цей момент невідома.
У Мінську затримали українських журналістів каналу «Настоящее время»
У Мінську затримали українських журналістів каналу «Настоящее время»

У готелі «Мінськ» в столиці Білорусі затримали штатних кореспондентів телеканалу «Настоящее время»: Ірину Ромалійску, Юрія Баранюка та Івана Гребенюка. Про це повідомляється на сайті каналу. 

За даними телеканалу, журналістів вивезли до Московського РУВС Мінська, але причина затримання невідома.

Ірина Ромалійська та Іван Гребенюк є громадянами України, Юрій Баранюк - громадянин Росії. Їхні телефони наразі не відповідають. Також видання не може зв'язатися із власним кореспондентом у Білорусі Романом Васюковичем.

Журналісти каналу «Настоящее время» висвітлювали ситуацію в Білорусі перед президентськими виборами протягом кількох тижнів, напередодні провели 4-годинний спецефір з місця зірванного владою мітингу опозиційної кандидатки в президенти Світлани Тіхановської.

Ірина Ромалійська - ведуча програми «Вечір», головної інформаційної програми «Настоящего времени». Іван Гребенюк - український журналіст, який працює на «Настоящее время» у Празі. Юрій Баранюк - власний кореспондент «Настоящего времени» у Санкт-Петербурзі.

Як повідомило Суспільне, до журналістів їде консул.

«Детектор медіа» намагається отримати коментар у затриманих українців та МЗС.

У липні 2020 Олександр Лукашенко пригрозив видворити іноземні ЗМІ з країни через «критику та заклики до масових заворушень».

Нагадаємо, на 9 серпня у Білорусі заплановані президентські вибори. Чинний президент Лукашенко «зняв» з передвиборчих перегонів трьох потенційно сильних опонентів - блогера Сергія Тіхановського, ексбанкіра Віктора Бабарика та дипломата Валерія Цепкала. Проти перших двох порушили кримінальні справи, вони знаходяться під арештом, третій виїхав з країни, побоюючись кримінального переслідування.

Штаби трьох опозиціонерів, яким не вдалося зареєструватися кандидатами у президенти, об'єдналися та просувають кандидатуру дружини блогера Тіхановського - Світлани.

Були затримані понад 100 блогерів, журналістів та підписників ютуб-каналів, які критикують владу. Затримані вимагали звільнити блогера Сергія Тіхановського та під час онлайн-стрімів розповідали про ситуацію в Білорусі.

14 липня у Білорусі затримали 14 журналістів, які висвітлювали акції проти рішення Центральної виборчої комісії країни не реєструвати кандидатами в президенти Віктора Бабарика та Валерія Цепкала.

Також затримували журналістів TUT.BY, «Белсат», ТАСС і Reuters, які спостерігали, як прихильники Віктора Бабарика подають клопотання до КДБ щодо зміни йому запобіжного заходу. Згодом всіх відпустили.

Проти онлайн-видання «Медіа-Полісся» через матеріал про Світлану Тіхановську відкрили справу про «загрозу національній безпеці країни».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1790
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду