У Білорусі відпустили українських журналістів Реуцького та Васильєва

У Білорусі відпустили українських журналістів Реуцького та Васильєва

14 Серпня 2020
1863

У Білорусі відпустили українських журналістів Реуцького та Васильєва

1863
Журналісти поїдуть до посольства України в Білорусі.
У Білорусі відпустили українських журналістів Реуцького та Васильєва
У Білорусі відпустили українських журналістів Реуцького та Васильєва

У Мінську з СІЗО 14 серпня випустили українських журналістів Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва, яких затримали під час акції протесту. Про це повідомила «Білоруська асоціація журналістів» у Telegram.

«Українські журналісти Реуцький та Васильєв на волі! Вийшли з Окрестіно», – йдеться в повідомленні.

Цю інформацію також підтвердила співзасновниця та членкиня правління Благодійного фонду «Схід-SOS», координаторка Офісу з розробки гуманітарної політики Олександра Дворецька. За її даними, журналісти поїдуть до посольства України в Білорусі.

Крім того, видання Tut.by оприлюднило відео зі звільненим Костянтинонм Реуцьким.

З 8:27

Раніше заступник міністра закордонних справ Євген Єнін повідомив «Громадському радіо», що Україна і Білорусь домовилися звільнити одного із затриманих українців – він сплатить штраф і повернеться додому.

«Ми постійно працюємо із білоруською владою, наші консули постійно на зв’язку із білоруськими колегами. На сьогодні ми мали контакти із міністром закордонних справ Білорусі. Ми на контакті із білоруською владою і на сьогодні досягнули попередньої домовленості, що один із затриманих завтра сплатить штраф і зможе в такий спосіб зняти свої питання з білоруською владою, після чого за сприяння нашої дипломатичної установи будуть вжиті заходи щодо якомога швидкого транзиту в Україну. Я не називаю прізвищ, ми працюємо з усією ситуацією», – розповів він.

Як писав ДМ, Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва було затримано 12 серпня. Заяви на їхню підтримку також висловили Міністерство закордонних справ України та українські правозахисники та громадські організації. Пізніше стало відомо, що на українців  заведено кримінальну справу за статтею «масові заворушення», яка передбачає від 3 до 8 років ув'язнення. У їх помешканні в Мінську провели обшуки, унаслідок яких вилучили ноутбук пана Рєуцького та паспорт Євгена Васильєва.

13 серпня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що Україна вимагає від влади Білорусі якомога швидше звільнити Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 13 серпня повідомив, що відомство поки не знає, де утримують українців.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова 13 серпня закликала голову Комісії з прав людини, національним відносинам і засобам масової інформації Палати представників Національних зборів Республіки Білорусь Андрія Наумовича забезпечити правовий захист журналістам Євгену Васильєву та Костянтину Рєуцькому, а також повернути їх в Україну.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1863
Читайте також
23.08.2020 12:09
Тетяна Безрук
«Детектор медіа»
3 338
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду