СБУ завершує збір доказів у справі про підпал авто журналістки «Радіо Свобода»

СБУ завершує збір доказів у справі про підпал авто журналістки «Радіо Свобода»

5 Червня 2020
2049

СБУ завершує збір доказів у справі про підпал авто журналістки «Радіо Свобода»

2049
Правоохоронці вже встановили трьох підозрюваних у підпалі авто.
СБУ завершує збір доказів у справі про підпал авто журналістки «Радіо Свобода»
СБУ завершує збір доказів у справі про підпал авто журналістки «Радіо Свобода»

Служба безпеки України в Львівській області проводить розслідування в кримінальному провадженні щодо підпалу авто журналістки «Радіо Свобода» Галини Терещук. Слідчі вже завершують збір доказів у цій справі для передачі матеріалів до суду. Про це повідомив представник Офісу генпрокурора України Олег Пилипюк під час дискусії «Безпека журналістів та протидія безкарності за злочини проти журналістів».

Він не уточнив щодо кого будуть передаватися матеріали до суду. Імовірно, йдеться про організаторів і замовників злочину, адже виконавця підпалу суд уже засудив до п'яти років позбавлення волі з трирічним іспитовим терміном. Він сприяв розслідуванню злочину та уклав угоду зі слідством. У справі про підпал фігурують ще двоє осіб - майор поліції Франківського району Львова Михайло Чердак, який переховується, та безробітний, раніше судимий Вадим Дмитренко.

Тим часом у справі про напад на знімальну групу телеканалу ZIK досудове розслідування вже завершене, наразі триває судових розгляд справи, повідомила заступниця начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Анастасія Шидловська.

Під час дискусії також згадували ще два кейси: напад на журналіста hromadske Богдана Кутєпова та виклик на допит головної редакторки «Слідства.Інфо» Анни Бабінець через її журналістський запит до нардепа Олександра Дубінського. Щодо нападу поліцейських на Богдана Кутєпова пані Шидловська нагадала, що цю справу розслідує Державне бюро розслідувань. Натомість про ситуацію з Анною Бабінець вона була не готова говорити та пообіцяла прокоментувати цей кейс додатково.

Нагадаємо, у ніч на 30 січня у Львові підпалили автомобіль, що належить журналістці «Радіо Свобода» Галині Терещук. Пізніше з’явилось відео підпалу автівки. Поліція відкрила провадження за статтею «умисне знищення або пошкодження майна журналіста», що передбачає позбавлення волі терміном від 6 до 15 років. Слідство заявило, що авто журналістки «Радіо Свобода» спалили через професійну діяльність

6 лютого поліція та СБУ затримали ймовірного виконавця злочину. Ним виявився 19-річний студент «Львівської політехніки». 25 травня Галицький суд Львова засудив за підпал автомобіля журналістки «Радіо Свобода» 19-річного Якоба Сарахмана до п'яти років позбавлення волі з трирічним іспитовим терміном.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2049
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду