У Львові суд оголосив вирок обвинуваченому в підпалі автомобіля журналістки «Радіо Свобода»

У Львові суд оголосив вирок обвинуваченому в підпалі автомобіля журналістки «Радіо Свобода»

25 Травня 2020
2325

У Львові суд оголосив вирок обвинуваченому в підпалі автомобіля журналістки «Радіо Свобода»

2325
19-річного Якоба Сарахмана засудили до п'яти років позбавлення волі з трирічним іспитовим терміном.
У Львові суд оголосив вирок обвинуваченому в підпалі автомобіля журналістки «Радіо Свобода»
У Львові суд оголосив вирок обвинуваченому в підпалі автомобіля журналістки «Радіо Свобода»

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Відповідне рішення Галицький суд Львова оголосив 25 травня. 

«Йому призначено покарання з відтермінуванням покарання. Якщо він не порушить обов’язків, якщо буде присутній на одночасних допитах, у судовому процесі при розгляді кримінального провадження щодо інших осіб і даватиме проти них свідчення, якщо за цей час не скоїть злочин, то протягом іспитового терміну вважатиметься, що відбув покарання. Ця угода укладена дещо з авансом. Якоб Сарахман не відшкодував на цей час навіть частини матеріального збитку. Оскільки ми розуміємо, що він цього зробити не зможе, по християнськи потерпіла дала згоду на цю угоду, і ще було його щире каяття», – заявив Олег Мицик, адвокат потерпілої журналістки Галини Терещук.

За даними слідства, обвинувачений свою вину у підпалі автівки визнав.

«Я вину розумію і дуже шкодую про цей вчинок. Розумію, що зробив неприємні речі, готовий відшкодувати. Вибачився перед людиною. Так вийшло, у кожного буває складна життєва ситуація», – говорить підсудний Якоб Сарахман.

Як повідомляє Zaxid.net із посиланням на прокуратуру Львівщини, обвинувачений зізнався, що погодився за підпалити автомобль журналістки за 5 тисяч грн. Сарахман сприяв розслідуванню злочину та уклав угоду зі слідством, яку погодили також потерпілі - подружжя Терещук.

«Ми погодились на таку угоду, оскільки він пішов на співпрацю, вказав на винних, не втікав нікуди. Тому ми пішли на такий крок, розуміючи, що це молода людина», – розповіла Галина Терещук.

Відповідно до вироку суду, засуджений має компенсувати потерпілим частину збитків. За словами Галини Терещук, під час слідства Якоб Сарахман зізнався ще у двох підпалах автомобілів за гроші. Ці підпали начебто організували ті ж люди, яких підозрюють в організації підпалу автомобіля журналістки.

У справі підпалу фігурують ще двоє осіб – майор поліції Франківського району Львова Михайло Чердак, який переховується і перебуває у розшуку, та безробітний, раніше судимий Вадим Дмитренко. За даними львівських журналістів, чоловік відомий у кримінальному світі. Щодо цих двох підозрюваних порушене кримінальне провадження за статтею 347 (умисне пошкодження майна журналіста) ККУ.

Слідство досі не озвучило потерпілим мотиви скоєння злочину.

Нагадаємо, у ніч на 30 січня у Львові підпалили автомобіль, що належить журналістці «Радіо Свобода» Галині Терещук. За словами свідків, до машини підійшов чоловік у масці, помістив пакет із невідомою речовиною під щітки на лобовому склі автомобіля і підпалив його. На крики свідків про те, що він може спалити всю вулицю, невідомий відповів, що хоче спалити лише цю автівку.

Пізніше з’явилось відео підпалу автівки. Поліція відкрила провадження за статтею «умисне знищення або пошкодження майна журналіста», що передбачає позбавлення волі терміном від 6 до 15 років.

Слідство заявило, що авто журналістки «Радіо Свобода» спалили через професійну діяльність

6 лютого поліція та СБУ затримали ймовірного виконавця злочину. Ним виявився 19-річний студент «Львівської політехніки».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2325
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду