Поліція допитала Бабінець як свідка в справі про стеження за експослом США в Україні

Поліція допитала Бабінець як свідка в справі про стеження за експослом США в Україні

13 Травня 2020
1885

Поліція допитала Бабінець як свідка в справі про стеження за експослом США в Україні

1885
Анна Бабінець пішла на допит, щоб неявка не стала підставою для вилучення документів чи обшуків у офісі «Слідства.Інфо».
Поліція допитала Бабінець як свідка в справі про стеження за експослом США в Україні
Поліція допитала Бабінець як свідка в справі про стеження за експослом США в Україні

У Головному слідчому управлінні Національної поліції 13 травня допитали головну редакторку «Слідства.Інфо» Анну Бабінець. Її допитали як свідка в рамках розслідування провадження про можливе стеження за колишнім послом США в Україні Марі Йованович. Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

«Допит тривав близько півгодини, я відповіла на всі питання слідчої. Занурюватися в деталі права не маю, але мені повідомили, що я перебуваю в статусі свідка у справі щодо стеження за Марі Йованович», – розповіла пані Бабінець.

Вона сказала, що не володіє жодною інформацією у цій справі, яка могла б допомогти слідству.

«Я пішла на цей допит тільки для того, щоб продемонструвати, що нам нічого приховувати. І щоб моя неявка не стала підставою для вилучення документів чи обшуків у офісі "Слідства.Інфо"», — додала журналістка.

Як писав ДМ, 7 травня 2020 року Головне слідче управління Національної поліції України викликало на допит як свідка головну редакторку агенції «Слідство.інфо» Анну Бабінець.

Нагадаємо, Національна поліція з січня 2020 року проводить досудове розслідування за фактом можливого стеження в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками порушення ч.2 ст.163 ККУ (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер). У редакції агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» повідомили, що раніше Олександр Дубінський закидав їм такі звинувачення.

3 березня народний депутат України від «Слуги народу» Олександр Дубінський під час особистої зустрічі передав міністру внутрішніх справ Арсену Авакову матеріали щодо фактів можливого стеження в Україні за посадовцями США.

Він підтвердив журналістам «Слідство.Інфо» та на своїй сторінці в Facebook, що провадження стосується редакції агенції. Речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко повідомив, що правоохоронці не відкривали нового кримінального провадження за матеріалами, які надав нардеп. Пан Шевченко уточнив, що цінність цих матеріалів ще мають оцінити слідчі.

Головна редакторка агенції «Слідство.Інфо» Анна Бабінець, своєю чергою, сказала, що вважає такі дії тиском на редакцію. За її даними, документи Олександра Дубінського містять лише інформаційний запит редакції. Пані Бабінець розповіла, що редакція після слухань в Конгресі США, на яких була оприлюднена інформація про зустрічі українських посадовців з американськими, надіслала 14 подібних запитів.

Фото: Слідство.Інфо 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1885
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду