Головред «Хроніки громад» повідомив, що йому спалили авто

Головред «Хроніки громад» повідомив, що йому спалили авто

22 Червня 2020
2258

Головред «Хроніки громад» повідомив, що йому спалили авто

2258
Підпал він пов’язує з журналістською діяльністю – із матеріалами про незаконний кар’єр на Полтавщині.
Головред «Хроніки громад» повідомив, що йому спалили авто
Головред «Хроніки громад» повідомив, що йому спалили авто

Головний редактор газети «Хроніки громад», депутат Бутенківської об’єднаної територіальна громади Павло Гунжель повідомив, що 17 червня йому спалили автомобіль Fiat. Авто підпалили в дворі поруч з його будинком у селі Бутенки Полтавської області. Про це він повідомив представниці Інституту масової інформації в Полтавській області.

«Пов’язую підпал із журналістською діяльністю. Тому що всі матеріали, які готує видання, стосуються крадіжки корисних копалин, тобто глини і піску на території Полтавської області, зокрема, у Кобеляцькому районі однією фірмою, яка порушує будівельні норми, трудове законодавство. У день, коли підпалили, я приїхав із кар’єру, де я заблокував рух і добування піску, викликав поліцію. Це було у селі Гаєве Кобеляцького району. О другій годині ночі пролунав вибух, вибухнуло переднє колесо», – розповів пан Гунжель.

Він уточнив, що раніше отримував усні погрози від працівників фірми, яка займається видобуванням піску в Кобеляцькому районі та від працівників сільської ради.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) Кримінального кодексу України. Речник Нацполіції у Полтавській області Юрій Сулаєв сказав, що всі твердження заявника беруться до уваги, наразі розслідування триває.

Нагадаємо, у ніч на 30 січня 2020 року у Львові підпалили автомобіль, що належить журналістці «Радіо Свобода» Галині Терещук. Пізніше з’явилось відео підпалу автівки. Поліція відкрила провадження за статтею «умисне знищення або пошкодження майна журналіста», що передбачає позбавлення волі терміном від 6 до 15 років. Слідство заявило, що авто журналістки «Радіо Свобода» спалили через професійну діяльність

5 червня представник Офісу генпрокурора України Олег Пилипюк повідомив, що слідчі вже завершують збір доказів у цій справі для передачі матеріалів до суду.

Фото: Ехо

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2258
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду