У Києві побили журналістку «Інтера»

У Києві побили журналістку «Інтера»

10 Червня 2020
4221

У Києві побили журналістку «Інтера»

4221
Нападник також пошкодив техніку знімальної групи каналу.
У Києві побили журналістку «Інтера»
У Києві побили журналістку «Інтера»

У Києві 6 червня 2020 року напали на знімальну групу телеканалу «Інтер», яка записувала інтерв'ю для ток-шоу «Стосується кожного». Поліція відкрила кримінальне провадження за 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Про це 10 червня повідомила пресслужба каналу.

Журналісти програми записували інтерв’ю із 75-річною жінкою, яка розповіла про знущання внучки та її чоловіка.

«Ми увійшли в коридор, так як наша героїня хотіла показати зламану чоловіком її внучки дверну ручку. Ми не знали, що він був удома, у квартирі було тихо. Він вискочив за нами, з розмаху вдарив мене кулаком в обличчя. Мені дуже пощастило, що удар пройшов по дотичній, але синець залишився. Кинувся на оператора, пошкодив телевізійну камеру. Він затягнув жінку похилого віку назад в квартиру і зачинив двері. А далі почався ще більший кошмар: ми чули удари, її хрипи і стони. Страшно уявити, що там відбувалося, але мікрофон і гарнітуру, які були на героїні, ми потім збирали по всій квартирі по шматочках. Ми негайно викликали поліцію, яка і утихомирила нападника», — розповіла журналістка Діана Cтепаненко.

Журналісти та постраждала жінка написали заяву до поліції. За фактом нападу на знімальну групу чоловіку може загрожувати до п’яти років обмеження або позбавлення волі.

Нагадаємо, харківського журналіста «Інформбюро» Микиту Книша побили ввечері 1 травня 2020 року після того, як він викликав поліцію на місце масового порушення карантину молоддю.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4221
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду