Головред hromadske закликала ДБР не затягувати розслідування щодо нападу на Кутєпова

Головред hromadske закликала ДБР не затягувати розслідування щодо нападу на Кутєпова

29 Квітня 2021
1856

Головред hromadske закликала ДБР не затягувати розслідування щодо нападу на Кутєпова

1856
Станко просить правоохоронців повідомити про перебіг розслідування.
Головред hromadske закликала ДБР не затягувати розслідування щодо нападу на Кутєпова
Головред hromadske закликала ДБР не затягувати розслідування щодо нападу на Кутєпова

Головна редакторка hromadske Анастасія Станко закликала Державне бюро розслідувань не затягувати з розслідуванням провадження про напад на журналіста Богдана Кутєпова з боку поліцейських, який стався біля Кабінету Міністру 29 квітня 2020 року. Про це повідомило hromadske.

«Ми закликаємо не затягувати розслідування, справа не така вже й складна, щоб через рік ми не знали нічого: ні хто нападав на Богдана, ні як рухається розслідування. Ми закликаємо розслідувати напад на нашого колегу й інформувати нас про перебіг цього розслідування», – сказала Станко.

Як писав ДМ, журналіст hromadske Богдан Кутєпов повідомив, що правоохоронні органи майже рік не комунікували з ним та його адвокатом щодо справи про напад з боку поліцейських, який стався біля Кабінету Міністру 29 квітня 2020 року. Він підозрює, що правоохоронці намагаються затягнути розслідування, щоб закрити провадження за строком давності.

Правоохоронці 28 квітня розповіли захиснику журналіста Владиславу Юхименку про перебіг справи, але він підписав угоду про нерозголошення. Єдине, що Владислав Юхименко зміг повідомити «Детектору медіа» – «досудове розслідування продовжується».

Нагадаємо, 29 квітня 2020 року поліція побила журналіста hromadske Богдана Кутєпова та зламала його техніку, коли він вів прямий ефір під Кабінетом Міністрів. Він разом з колегою висвітлював акцію протесту підприємців, які виступали проти затверджених обмежень під час карантину. Журналіст розповів, що під час сутички з поліцією отримав ушкодження.

Спершу правоохоронці встановлювали обставини інциденту. Далі почали службове розслідування. Поліцейських на час його проведення відсторонили від роботи. Богдан Кутєпов подав заяву до Державного бюро розслідувань через напад з боку поліцейських. Того ж дня ДБР почало розслідування за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Заступниця головного редактора hromadske Настя Станко розповіла, що Богдан Кутєпов витратив 15 годин на подання заяви та свідчень, оскільки поліція та слідчо-оперативна група відмовилися приймати в журналіста заяву та відправили його в ДБР.

Медіаюрист Інституту масової інформації Алі Сафаров сказав, що Національна поліція України була зобов’язана прийняти заяву журналіста та розпочати досудове розслідування за фактом перешкоджання його професійній діяльності. Натомість начальниця управління комунікації Нацполіції Оксана Блищик говорить, що цей інцидент має розслідувати Державне бюро розслідувань, бо в ньому фігурують поліцейські.

Із закликом до влади розслідувати цей інцидент звернулися медійники, правозахисники та активістиМедіарух «Медіа за усвідомлений вибір», представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір, міжнародна організація Freedom House.

Фото: hromadske

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1856
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду