detector.media
01.06.2020 17:26
В Офісі президента хочуть створити президентський пул ЗМІ
В Офісі президента хочуть створити президентський пул ЗМІ
З медіа, які не потраплять до пулу, спілкуватимуться керівник Офісу та його заступники.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко розповів про ідею створення президентського пулу ЗМІ, до якого увійдуть 20-25 журналістів. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню «Вести».

«Думаю, нам необхідний пул журналістів, які ходять на пресконференції або брифінги. У ньому має бути 20-25 представників ЗМІ, не більше – так робиться в різних країнах Європи, в США. Тоді розмова виходить предметною і продуктивною. І це не означає, що ми закриваємося від інших ЗМІ», – сказав пан Тимошенко.

Він додав, що при впровадженні цього задуму будуть зважати на реакцію журналістської спільноти.

«Розуміємо, що буде багато незадоволених. Але це найпродуктивніша і робоча схема. Щоб прийшли 25 акредитованих журналістів отримали 25 відповідей. Інакше це перетворюється в процес обміну думками з президентом, самоствердженням, світськими бесідами», – говорить він.

«Детектор медіа» намагався взяти коментар про деталі цієї ідеї в пана Тимошенка, а також – чому він дав інтерв’ю виданню «Вести» яке, за даними моніторингів, періодично поширює меседжі російської пропаганди. Він попросив надіслати запит у пресслужбу. «Детектор медіа» написав запит і очікує на відповідь.

Нагадаємо, напередодні пресконференції президента представники низки ЗМІ поскаржилися в соцмережах, що ОПУ відмовив їм в акредитації. Серед тих, кому відмовили, – знімальні групи каналів UMN (skrypin. ua) та «Настоящее время», журналісти видань «Український тиждень», «Букви», Delo.ua, «Бабель», «Главком», а також авторка проєкту «Соромно» Яніна Соколова.

Пресконференція президента України Володимира Зеленського відбулася 20 травня. На неї акредитували близько 70 медіа, серед них – представників 20 іноземних медіа та інформагентств. Також там були присутні й працівники «каналів Медведчука» – 112, NewsOne, ZIK, сайту Анатолія Шарія та особисто Дмитро Гордон.

Юлія Мендель говорила, що ЗМІ обирали за рейтингом та з різними ідеологічними позиціями. А видання, які поставлять питання, вона обирала зі списку акредитованих, «намагаючись надати слово медіа з різними позиціями щодо ситуації в країні».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY