У Криму окупанти висунили «звинувачення» власнику ATR – адвокат

У Криму окупанти висунили «звинувачення» власнику ATR – адвокат

25 Травня 2020
1515

У Криму окупанти висунили «звинувачення» власнику ATR – адвокат

1515
Підконтрольний Росії «Верховний суд Криму» почав розглядати по суті кримінальне провадження проти Ленура Іслямова.
У Криму окупанти висунили «звинувачення» власнику ATR – адвокат
У Криму окупанти висунили «звинувачення» власнику ATR – адвокат

У окупованому Криму підконтрольна РФ «прокуратура» 25 травня висунула власнику кримськотатарського телеканалу ATR Ленуру Іслямову «звинувачення» за трьома статтями Кримінального кодексу Росії – «створення незаконного збройного формування, підготовка і здійснення диверсій», «публічні заклики до порушення територіальної цілісності Росії». Про це повідомив адвокат Олексій Ладін, передає «Крим.Реалії».

«Відбулося перше судове засідання по суті. Прокурор оголосила обвинувальний висновок, підтримавши його в повному обсязі. Прокуратура вважає, що вина мого підзахисного доведена. Захист, своєю чергою, не визнав провину в повному обсязі. Оцінюючи не тільки обвинувальний висновок, а й кримінальну справу, у мене склалося враження, що ті діяння, які ставлять моєму підзахисному – не підтверджуються доказами, які є в матеріалах справи», – говорить захисник.

Нагадаємо, 12 травня 2020 року стало відомо, що колегія «Верховного суду Криму», підконтрольного Російській Федерації, почала розгляд кримінальної справи щодо власника кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова. Окупанти звинувачують пана Іслямова в «організації незаконного збройного формування, здійснення диверсійних дій, а також по 6 епізодах статті 280 Кримінального кодексу Росії – «публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності». Тоді Ленур Іслямов розказав, що планує брати участь у процесі через своїх представників, хоча й розуміє, що «виграти там нам не вдасться». 

Кримінальне провадження проти Ленура Іслямова російська ФСБ порушила в жовтні 2015 року та оголосила його в федеральний розшук.

У грудні 2015 року підконтрольний Росії суд в Криму заарештував майно Іслямова на півострові. 21 грудня Наталія Поклонська, яка тоді була російським прокуроркою Криму, повідомила, що Іслямову пред'явлено заочне звинувачення в диверсії. Сам Іслямов назвав всі ці рішення нелегітимними.

Фото: Крим.Реалії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1515
Читайте також
10.03.2020 15:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
4 079
27.02.2020 10:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
2 096
22.02.2020 12:00
Ярослав Зубченко
10 401
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду