Майже 50% українців дізнаються новини про події в Криму з телевізора – дослідження

Майже 50% українців дізнаються новини про події в Криму з телевізора – дослідження

6 Травня 2020
2196
6 Травня 2020
12:20

Майже 50% українців дізнаються новини про події в Криму з телевізора – дослідження

2196
Найбільше українців цікавлять питання військової політики Росії в Криму, політики України щодо Криму та політичної ситуації в Криму.
Майже 50% українців дізнаються новини про події в Криму з телевізора – дослідження
Майже 50% українців дізнаються новини про події в Криму з телевізора – дослідження

Основним джерелом новин про події в окупованому Криму для українців є телебачення (46%), натомість з інтернет-новини інформацію дізнаються 24,1%, з соціальних мереж – 11,3%. Про це свідчать результати опитування Info Sapiens «Донбас і Крим: людський та геополітичний виміри», проведеного в березні 2020 року.

Крим територією України вважають 86,7% опитаних, територія РФ – 7,0%

19,5% респондентів сказали, що питанням Криму не цікавляться взагалі. «Найбільше українців цікавлять питання військової політики Росії в Криму (32,3%), політики України щодо Криму (27.5%) та політичної ситуації в Криму (23,1%). Лише потім йде зацікавленість економічною ситуацією. Загалом можна говорити про недостатню увагу та пріоритезацію порушень прав людини в Криму або проблем етнічних українців чи кримських татар», – йдеться в повідомленні.

Опитування «Донбас і Крим: людський та геополітичний виміри» проведено Info Sapiens на замовлення Школи політичної аналітики в межах Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні, яку виконує Міжнародний фонд «Відродження» у партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи (OSIFE) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.

Польовий етап тривав з 5 по 24 березня 2020 року. Опитування проводилося в межах всеукраїнського Омнібусу Info Sapience методом особистого інтерв'ю. Вибірка Омнібусу складає 1000 осіб віком від 16 років. Вибірка репрезентативна населенню даної вікової групи за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання відповідно до даних Державної служби статистики України станом на 1.01.2019. З дослідження вилучена Автономна Республіка Крим, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,4%.

Нагадаємо, з 5 по 24 березня 2020 року Info Sapiens провів опитування на замовлення Школи політичної аналітики, результати якого показали, що 40,5% (проти 26,4%) вважає, що неприйнятно отримувати інформацію з російських ЗМІ щодо Криму, з них майже третина – що це категорично неприйнятно (29,2%). Про те, що неприпустимо отримувати з російських ЗМІ інформацію про події в Україні взагалі, говорять 45,9% опитаних, при цьому категорично проти – 30,4%, вважають це припустимим 22,2%. Понад половина респондентів (52,1%) впевнена, що підтримка державою кримськотатарської мови та культури має бути більшою.

Фото: Info Sapiens, МЗС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2196
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду