У Криму розглядають кримінальну справу проти власника ATR

У Криму розглядають кримінальну справу проти власника ATR

12 Травня 2020
1673

У Криму розглядають кримінальну справу проти власника ATR

1673
«Гірше ніж те, що вони забрали Крим, вони вже мені не зроблять», - так Ленур Іслямов коментує розгляд цієї справи.
У Криму розглядають кримінальну справу проти власника ATR
У Криму розглядають кримінальну справу проти власника ATR

Колегія Верховного суду Криму, підконтрольного Російській Федерації, почала розгляд кримінальної справи щодо власника кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова. Про це повідомляє «Крим. Реалії» з посиланням на сайт «Крымский процесс».

Вказується, що пан Іслямов звинувачується в «організації незаконного збройного формування, здійснення диверсійних дій, а також по 6 епізодах статті 280 Кримінального кодексу Росії – «Публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності».

Повідомляється, що у зв'зку з режимом «підвищеної готовності» через коронавірус, який діє на території Криму до 31 травня, судові пристави не допустили присутності на першому судовому засіданні у цій справі слухачів. Виданню не вдалося отримати коментарі боку захисту по даному процесу.

У коментарі «Детектор медіа» Ленур Іслямов розказав, що дізнався про цю справу сьогодні: «Я уявляю, що таке Верховний суд  Криму. Це колишні українські судді, які зрадили Україну і лишились у Криму  в іншій якості. томи ми розуміємо, що виграти там нам не вдасться. Чому саме Верховний суд? Схоже що ці звинувачення у тероризмі та тощо потребують саме такої інстанції». Однак при цьому він запевнив, що планує брати участь у процесі через своїх представників.

«Мені треба знайти представників. І ми звісно ж братимемо участь у справі. Це нам потрібно не для того, щоб виграти справу. А для того, щоб інформувати суспільство про те, що у Криму відбувається. Моя справа – це одна з тисячі, де звинувачують кримських татар та українських патріотів. Я б свою справу навіть не виокремлював», - сказав пан Іслямов, - «Гірше ніж те, що вони забрали Крим, вони вже мені не зроблять».

Кримінальну справу проти Ленура Іслямова російська ФСБ порушила в жовтні 2015 року та оголосила його у федеральний розшук.

У грудні 2015 року підконтрольний Росії суд в Криму заарештував майно Іслямова на півострові. 21 грудня Наталія Поклонська, яка тоді була російським прокурором Криму, повідомила, що Іслямову пред'явлено заочне звинувачення в диверсії. Сам Іслямов назвав всі ці рішення нелегітимними.

Фото: «Крим. Реалії»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1673
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду