Суд оголосив перерву в засіданні щодо розгляду справи за позовом Гладковського проти журналістів проєкту «Наші гроші»

Суд оголосив перерву в засіданні щодо розгляду справи за позовом Гладковського проти журналістів проєкту «Наші гроші»

4 Грудня 2019
1673

Суд оголосив перерву в засіданні щодо розгляду справи за позовом Гладковського проти журналістів проєкту «Наші гроші»

1673
У Подільському районному суді Києва 4 грудня відбулося засідання за позовом фігуранта журналістського розслідування проєкту «Наші гроші» про корупцію в оборонному секторі, сина колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського – Ігоря проти керівника програми «Наші гроші» Дениса Бігуса та журналістки-розслідувачки Лесі Іванової.
Суд оголосив перерву в засіданні щодо розгляду справи за позовом Гладковського проти журналістів проєкту «Наші гроші»
Суд оголосив перерву в засіданні щодо розгляду справи за позовом Гладковського проти журналістів проєкту «Наші гроші»

Про це «Детектору медіа» повідомив адвокат громадської організації «Платформа прав людини» Олександр Бурмагін.

Суд зараз розглядає справу по суті. Судове засідання 4 грудня тривало близько 2,5 години через те, що суд вирішив провести допит перед вступним словом. На прохання позивача суд допитав експерта, який робив лінгвістичну експертизу, а на прохання відповідачів як свідка допитали авторку сюжету Лесю Іванову, яка є відповідачем в справі.

«Допит експерта і допит Лесі тривав понад дві години. Після чого, суд сказав, що перед вступними словами вже і початком руху справи по суті розгляду, він оголошує перерву», – повідомив пан Бурмагін.

Перерву оголосили до 27 січня, 11:00.

Ігоря Гладковського на засіданні представляв адвокат.

«Ми просили на підготовчому судовому засіданні, щоб з’явився особисто позивач. Є до нього певна кількість питань по справі, до нього особисто. Представник не може на всі питання відповісти, у силу того, що він не був учасником якихось подій і не може свідчити про особисті немайнові права. Але суд відмовив у задоволенні цього клопотання і він [Ігор Гладковський] традиційно не з’являться», – розповів Олександр Бурмагін.

Нагадаємо, фігурант журналістського розслідування проєкту «Наші гроші» про корупцію в оборонному секторі Ігор Гладковський, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, подав до суду на керівника програми «Наші гроші» Дениса Бігуса та журналістку-розслідувачку Лесю Іванову. Він подав позов про захист честі, гідності та ділової репутації 4 березня до Подільського районного суду Києва. 

Відповідачами в позові зазначені громадська організація «ТОМ 14», керівник програми «Наші гроші» Денис Бігус та журналістка-розслідувачка Леся Іванова.

Як писав ДМ, 25 лютого було оприлюднено дві перші серії розслідування «Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)» проєкту Дениса Бігуса «Наші гроші». Авторка матеріалу – журналістка Леся Іванова. Розслідування - про суми «відкатів» і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері. За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор Гладковський.

26 лютого тоді ще президент України Петро Порошенко закликав правоохоронні органи перевірити інформацію, викладену в розслідуванні програми, та підтримав відсторонення першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського на час проведення розслідування.

Син Олега Гладковського - Ігор Гладковський сказав, що подаватиме на журналістів до суду. У державному концерні «Укроборонпром» заявили, що журналісти «здійснили маніпулятивний виклад окремих розрізнених даних і не вказали джерел її отримання інформації».

За повідомленням РНБО, Олег Гладковський звернувся до НАБУ та ГПУ з проханням перевірити викладену в розслідуванні інформацію. На час розслідування його повноваження першого заступника секретаря РНБО будуть призупинені.

27 лютого Національне антикорупційне бюро України повідомило, що детективи бюро внесли відомості до ЄРДР і розпочали досудове розслідування за частиною викладених журналістами програми «Наші гроші» фактів про корупцію в оборонному секторі держави. 

4 береня президент України Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника РНБО.

На фото Ігор Гладковський

Фото: Українська правда 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1673
Читайте також
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду