Розпочато розслідування за фактами, викладеними у програмі «Наші гроші», – НАБУ

Розпочато розслідування за фактами, викладеними у програмі «Наші гроші», – НАБУ

27 Лютого 2019
2715
27 Лютого 2019
12:50

Розпочато розслідування за фактами, викладеними у програмі «Наші гроші», – НАБУ

2715
У Національному антикорупційному бюро України інформують, що детективи бюро внесли відомості до ЄРДР і розпочали досудове розслідування за частиною викладених журналістами програми «Наші гроші» фактів про корупцію в оборонному секторі держави
Розпочато розслідування за фактами, викладеними у програмі «Наші гроші», – НАБУ
Розпочато розслідування за фактами, викладеними у програмі «Наші гроші», – НАБУ

Про це повідомляється на сторінці НАБУ у Facebook.

Бюро інформує, що про деякі факти корупції, про які йдеться в програмі, детиктиви НАБУ вже досліджують.

«За результатами аналізу відомостей, викладених в журналістському розслідуванні Лесі Іванової, про факти корупції в оборонній сфері встановлено, що частина описаних подій вже досліджується в межах досудових розслідувань, що здійснюють детективи НАБУ.
Щодо інших фактів можливого заволодіння грошовими коштами державних підприємств та державного бюджету України, вчиненого організованою групою в особливо великих розмірах, то 26.02.2019 детективи НАБУ внесли відомості до ЄРДР та розпочали досудове розслідування за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем – ДМ)», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, розслідування «Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)» було оприлюдненого 25 лютого. Автока матеріалу – журналістка Леся Іванова. Розслідування - про суми «відкатів» і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері. За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор Гладковський.

Ігор Гладковський сказав, що подаватиме на журналістів до суду. У державному концерні «Укроборонпром» заявили, що журналісти «здійснили маніпулятивний виклад окремих розрізнених даних і не вказали джерел її отримання інформації».

Президент України Петро Порошенко закликав правоохоронні органи перевірити інформацію, викладену в розслідуванні програми «Наші гроші» та підтримав відсторонення першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського на час проведення розслідування.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2715
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду