До аудиту «Укроборонпрому» залучать журналістів, які розслідували його діяльність - Найєм

До аудиту «Укроборонпрому» залучать журналістів, які розслідували його діяльність - Найєм

7 Грудня 2019
1848

До аудиту «Укроборонпрому» залучать журналістів, які розслідували його діяльність - Найєм

1848
Колишній журналіст, а нині заступник генерального директора «Укроборонпрому» Мустафа Найєм подякував усім журналістам, які розслідували факти корупції в оборонному секторі.
До аудиту «Укроборонпрому» залучать журналістів, які розслідували його діяльність - Найєм
До аудиту «Укроборонпрому» залучать журналістів, які розслідували його діяльність - Найєм

Про це він сказав в ефірі Українського радіо.

«Дуже дякую Лесі Івановій і всім, хто долучився до того, що відбувалося в концерні за останні п’ять років. Саме їхні матеріали зараз нам дуже допомагають розібратися, що відбувалося в прихованій частині роботи концерну», - сказав Мустафа Найєм.

За його словами, проведення аудиту «Укроборонпрому» — це одне з найперших рішень, яке було прийнято.

«Аудит був призначений ще у 2016 році, але чомусь не могли провести тендер і почати аудит. Ми прийшли й через місяць після призначеного керівництва був проведений тендер. Уже є британська компанія Baker Tilly, яка проводитиме аудит. Результат аудиту ми отримаємо десь протягом року. До того з нашого боку ще буде ініційовано аудит процедур щодо корупціогенності. Я думаю, що ми до цього процесу, до технічного завдання залучимо журналістів і тих, хто розслідував цю історію», — сказав він. 

Як писав ДМ, ексжурналіста, колишнього народного депутата Мустафу Найєма 11 листопада призначили на посаду заступника генерального директора державного концерну «Укроборонпром» з питань зв’язків з органами державної влади. 

Нагадаємо, 25 лютого 2019 було оприлюднено дві перші серії розслідування «Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)» проєкту Дениса Бігуса «Наші гроші». Авторка матеріалу – журналістка Леся Іванова. Розслідування - про суми «відкатів» і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері. За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор Гладковський.

26 лютого тоді ще президент України Петро Порошенко закликав правоохоронні органи перевірити інформацію, викладену в розслідуванні програми, та підтримав відсторонення першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського на час проведення розслідування.

Син Олега Гладковського Ігор сказав, що подаватиме на журналістів до суду. У державному концерні «Укроборонпром» заявили, що журналісти «здійснили маніпулятивний виклад окремих розрізнених даних і не вказали джерел її отримання інформації».

За повідомленням РНБО, Олег Гладковський звернувся до НАБУ та ГПУ з проханням перевірити викладену в розслідуванні інформацію.

27 лютого Національне антикорупційне бюро України повідомило, що детективи бюро внесли відомості до ЄРДР і розпочали досудове розслідування за частиною викладених журналістами програми «Наші гроші» фактів.

4 березня президент звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника РНБО.

4 грудня відбулося засідання за позовом Ігоря Гладковського проти керівника програми «Наші гроші» Дениса Бігуса та журналістки-розслідувачки Лесі Іванової.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1848
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду