detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
04.12.2019 15:18
Суд оголосив перерву в засіданні щодо розгляду справи за позовом Гладковського проти журналістів проєкту «Наші гроші»
Суд оголосив перерву в засіданні щодо розгляду справи за позовом Гладковського проти журналістів проєкту «Наші гроші»
У Подільському районному суді Києва 4 грудня відбулося засідання за позовом фігуранта журналістського розслідування проєкту «Наші гроші» про корупцію в оборонному секторі, сина колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського – Ігоря проти керівника програми «Наші гроші» Дениса Бігуса та журналістки-розслідувачки Лесі Іванової.

Про це «Детектору медіа» повідомив адвокат громадської організації «Платформа прав людини» Олександр Бурмагін.

Суд зараз розглядає справу по суті. Судове засідання 4 грудня тривало близько 2,5 години через те, що суд вирішив провести допит перед вступним словом. На прохання позивача суд допитав експерта, який робив лінгвістичну експертизу, а на прохання відповідачів як свідка допитали авторку сюжету Лесю Іванову, яка є відповідачем в справі.

«Допит експерта і допит Лесі тривав понад дві години. Після чого, суд сказав, що перед вступними словами вже і початком руху справи по суті розгляду, він оголошує перерву», – повідомив пан Бурмагін.

Перерву оголосили до 27 січня, 11:00.

Ігоря Гладковського на засіданні представляв адвокат.

«Ми просили на підготовчому судовому засіданні, щоб з’явився особисто позивач. Є до нього певна кількість питань по справі, до нього особисто. Представник не може на всі питання відповісти, у силу того, що він не був учасником якихось подій і не може свідчити про особисті немайнові права. Але суд відмовив у задоволенні цього клопотання і він [Ігор Гладковський] традиційно не з’являться», – розповів Олександр Бурмагін.

Нагадаємо, фігурант журналістського розслідування проєкту «Наші гроші» про корупцію в оборонному секторі Ігор Гладковський, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, подав до суду на керівника програми «Наші гроші» Дениса Бігуса та журналістку-розслідувачку Лесю Іванову. Він подав позов про захист честі, гідності та ділової репутації 4 березня до Подільського районного суду Києва. 

Відповідачами в позові зазначені громадська організація «ТОМ 14», керівник програми «Наші гроші» Денис Бігус та журналістка-розслідувачка Леся Іванова.

Як писав ДМ, 25 лютого було оприлюднено дві перші серії розслідування «Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)» проєкту Дениса Бігуса «Наші гроші». Авторка матеріалу – журналістка Леся Іванова. Розслідування - про суми «відкатів» і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері. За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор Гладковський.

26 лютого тоді ще президент України Петро Порошенко закликав правоохоронні органи перевірити інформацію, викладену в розслідуванні програми, та підтримав відсторонення першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського на час проведення розслідування.

Син Олега Гладковського - Ігор Гладковський сказав, що подаватиме на журналістів до суду. У державному концерні «Укроборонпром» заявили, що журналісти «здійснили маніпулятивний виклад окремих розрізнених даних і не вказали джерел її отримання інформації».

За повідомленням РНБО, Олег Гладковський звернувся до НАБУ та ГПУ з проханням перевірити викладену в розслідуванні інформацію. На час розслідування його повноваження першого заступника секретаря РНБО будуть призупинені.

27 лютого Національне антикорупційне бюро України повідомило, що детективи бюро внесли відомості до ЄРДР і розпочали досудове розслідування за частиною викладених журналістами програми «Наші гроші» фактів про корупцію в оборонному секторі держави. 

4 береня президент України Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника РНБО.

На фото Ігор Гладковський

Фото: Українська правда 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY