Штаб ООС відмовив в акредитації Максиму Левіну через «прострочену прескарту»

Штаб ООС відмовив в акредитації Максиму Левіну через «прострочену прескарту»

6 Листопада 2019
1471
6 Листопада 2019
19:40

Штаб ООС відмовив в акредитації Максиму Левіну через «прострочену прескарту»

1471
Фотокореспондент Lb.ua це заперчив, сказавши, що показував правоохоронцям журналістське посвідчення, а не прескарту.
Штаб ООС відмовив в акредитації Максиму Левіну через «прострочену прескарту»
Штаб ООС відмовив в акредитації Максиму Левіну через «прострочену прескарту»

Пресцентр штабу операції Об’єднаних сил повідомив, що фотокореспондент Lb.ua Максим Левін, якому відмовили в акредитації в зоні проведення ООС, нібито пред’явив прострочену прескарту, чим порушив правила перебування в зоні ООС. Про це Максим Левін розповів у коментарі «Детектору медіа».

Пан Левін отримав листа від пресцентру штабу, у якому йдеться, що нібито при перевірці документів він пред’явив поліції прескарту, строк дії якої закінчився ще в січні 2019 року. «Я не показував їм прескарти, я їм пред’являв журналістське посвідчення», – сказав фотокореспондент.  

Він пояснив, що мав прескарту, строк дії якої закінчився у вересні, але не користувався нею, адже їхав не до військових, а до місцевих мешканців. Фотокореспондент також уточнив, що поїздка відбулася ще до оголошення «жовтого режиму» на території проведення ООС.

«Сьогодні мені весь день дзвонили й питали – "чи прострочена прескарта", "чи проходив я тренінг в Міноборони"», – додав він.

Зрештою, йому дозволили поїхати до зони ООС, але для цього попросили попередньо подати маршрут. Він припустив, що йому дадуть прескарту після проходження курсів в Міноборони.

Як писав ДМ, фотокореспондент Lb.ua Максим Левін повідомив, що йому 6 листопада відмовили в акредитації в зоні проведення операції Об’єднаних сил. У пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил пояснили відмову в акредитації тим, що кореспондент перетнув лінію ООС з простроченою карткою без попередньої заявки на роботу.

Нагадаємо, 30 жовтня кореспондет ТСН повідомив, що українських журналістів не пускають у зону відведення військ на Донбасі. Проїзд для журналістів закритий до Катеринівки та Золотого-4 Луганської області, у районі яких з 29 жовтня розпочалося розведення сил і засобів від лінії розмежування. 29 жовтня о 12.00 в Луганській області у районі Золотого-4 почався процес розведення сил з обох сторін на відстань в один кілометр від лінії зіткнення в обидва боки. Розвдення військ триватиме три доби, проте загалом процес розведення сил і засобів може тривати до 30 днів. 28 жовтня в районі проведення ООС оголосили режим «жовтий», який вводить додаткові обмеження для громадян і надає додаткові повноваження військовим і правоохоронцям.

31 жовтня пресцентр штабу ООС повідомив, що робота ЗМІ в районі проведення операції Об’єднаних сил жодним чином не припиняється в зв’язку із запровадженням в районі проведення ООС режиму «жовтий». У штабі також пояснили порядок перетину журналістами блокпостів на Донбасі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1471
Читайте також
17.02.2020 10:48
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
3 934
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду