Прощання з Максимом Левіним відбудеться 4 квітня

Прощання з Максимом Левіним відбудеться 4 квітня

3 Квітня 2022
1551

Прощання з Максимом Левіним відбудеться 4 квітня

1551
Максима Левіна посмертно нагородили орденом «За мужність».
Прощання з Максимом Левіним відбудеться 4 квітня
Прощання з Максимом Левіним відбудеться 4 квітня

Прощання з фотожурналістом Максимом Левіним відбудеться 4 квітня в Михайлівському соборі та на кладовищі в Боярці. Про це повідомив друг загиблого журналіста Маркіян Лисейко.

«Похорон відбудеться в Понеділок.(04.04.2022) 11:00 панахида в  Михайлівському соборі. 12:00 прощання в Михайлівському соборі. 14:00 прощання на новому кладовищі в Боярці. 14:30 чин похорону на новому кладовищі в Боярці», — сказав він.

Президент Володимир Зеленський 3 квітня посмертно нагородив Максима Левіна орденом «За мужність».

«За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені під час висвітлення російської агресії, постановляю нагородити орденом "За мужність" ІІІ ступеня Левіна Максима Євгеновича – фотокореспондента (посмертно)», — йдеться в указі.

Нагадаємо, 13 березня Максим Левін перестав виходити на зв'язок. 1 квітня фотожурналіста Максима Левіна знайшли вбитим у селі Гута-Межигірська Київської області.

Максим Левін працював разом із Олексієм Чернишовим, військовим та в минулому фотографом. Доля Олексія Чернишова наразі невідома. Вишгородська окружна прокуратура веде кримінальне провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Максим Левін залишив автівку біля села Гута-Межигірська та пішов у бік села Мощун. З його телефону надійшло повідомлення об 11:23, після чого він більше не виходив на зв'язок і не з'являвся в мережі. Пізніше стало відомо, що в районі, де Макс мав працювати, розпочались досить інтенсивні бойові дії, під час яких він міг дістати поранення або потрапити в полон до окупантів. Поліція 1 квітня 1 квітня знайшла журналіста вбитим у селі Гута-Межигірська.

Левін працює як фотокореспондент і документальний фотограф та оператор для багатьох українських і міжнародних видань, співпрацював з агентствами Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, LB.ua, Hromadske.

Фото Левіна публікували такі видання, як Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poland, EU AGENDA, World news, The Moscow Time, Кореспондент.net, ELLE, TV-24, Radio Bulgaria, Ukraine Crisis Media center, Vatican news, Радіо Свобода (RFE/RL). Більшість його документальних проєктів пов'язані з війною в Україні. У 2015 році Максима Левіна нагородили орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1551
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду