Фотокореспонденту Lb.ua Максиму Левіну відмовили в акредитації в зоні ООС

Фотокореспонденту Lb.ua Максиму Левіну відмовили в акредитації в зоні ООС

6 Листопада 2019
1869
6 Листопада 2019
12:59

Фотокореспонденту Lb.ua Максиму Левіну відмовили в акредитації в зоні ООС

1869
У пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил пояснили відмову в акредитації тим, що кореспондент перетнув лінію ООС з простроченою карткою без попередньої заявки на роботу.
Фотокореспонденту Lb.ua Максиму Левіну відмовили в акредитації в зоні ООС
Фотокореспонденту Lb.ua Максиму Левіну відмовили в акредитації в зоні ООС

Фотокореспондент Lb.ua Максим Левін повідомив, що йому 6 листопада відмовили в акредитації в зоні проведення операції Об’єднаних сил. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.  

Він вказав, що йому відмовили в акредитації «через порушення правил роботи в зоні ООС».

«Я 5 років чекав, після Щастя, Лисичанська, Попасної, Іловайська, Дебальцево, Широкіно, Гранітного, Троїцького, Авдіївки або будь-якої точки "сірої зони" мали б забрати акредитацію, чого уж там. Ми ж там "незаконно" були. <…> Арсен Борисович (Аваков, міністр внутрішніх справ, – ДМ), скажіть чесно, ідея ваша? Ну і завтра мав би їхати на схід знімати – але схоже мене там не ждуть. І на додаточок, чекаю офіційного листа з причинами відмови, оскільки в Золотому я не був на позиціях військових і не знімав їх», – повідомив пан Левін.

У коментарі «Детектору медіа» в пресцентрі штабу ООС підтвердили факт відмови в акредитації Максиму Левіну: «У нас район проведення операції Об’єднаних сил – вимоги особливі. Головне правило – це працювати з акредитаційною прескарткою, встановленого зразка (згідно з правил акредитації), і згідно заявки, поданою на маршрути, яка затверджується керівництвом для того, щоб у певних частинах/підрозділах знали, що в них працює журналіст. Даний журналіст перетнув лінію операції Об’єднаних сил з простроченою карткою без попередньої заявки на роботу – це є грубим порушенням правил роботи, тому йому і відмовлено в подальшій акредитації».

Максим Левін «Детектору медіа» сказав, що строк дії його попередньої акредитації закінчився у вересні, тому він нею не користувався. Він розповів що їздив у Золоте-4 Луганської області, де спілкувався із місцевими. Фотокореспондент уточнив, що не був на позиціях військових. Заявки на маршрут він не подавав, за його словами, він перебував там, як роблять волонтери та добровольці.

«Детектор медіа» направив в пресцентр штабу ООС запит для уточнення пункту правил перебування в зоні ООС, через порушення якого Максиму Левіну відмовили в акредитації. Проте в штабі відмовлися відповідати на це питання. «Відповідь щодо питань акредитації фотокореспондента "ЛБ" Максима Левіна відправлено заявнику в односторонньому порядку. Вважаю некоректним питання оприлюднення стану справ щодо журналіста з іншими ЗМІ», – заявив начальник пресцентру штабу ООС Андрій Агєєв.

Нагадаємо, 30 жовтня кореспондет ТСН повідомив, що українських журналістів не пускають у зону відведення військ на Донбасі. Проїзд для журналістів закритий до Катеринівки та Золотого-4 Луганської області, у районі яких з 29 жовтня розпочалося розведення сил і засобів від лінії розмежування. 29 жовтня о 12.00 в Луганській області у районі Золотого-4 почався процес розведення сил з обох сторін на відстань в один кілометр від лінії зіткнення в обидва боки. Розвдення військ триватиме три доби, проте загалом процес розведення сил і засобів може тривати до 30 днів. 28 жовтня в районі проведення ООС оголосили режим «жовтий», який вводить додаткові обмеження для громадян і надає додаткові повноваження військовим і правоохоронцям.

31 жовтня пресцентр штабу ООС повідомив, що робота ЗМІ в районі проведення операції Об’єднаних сил жодним чином не припиняється в зв’язку із запровадженням в районі проведення ООС режиму «жовтий». У штабі також пояснили порядок перетину журналістами блокпостів на Донбасі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1869
Читайте також
17.02.2020 10:48
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
3 934
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду