detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
06.11.2019 19:40
Штаб ООС відмовив в акредитації Максиму Левіну через «прострочену прескарту»
Штаб ООС відмовив в акредитації Максиму Левіну через «прострочену прескарту»
Фотокореспондент Lb.ua це заперчив, сказавши, що показував правоохоронцям журналістське посвідчення, а не прескарту.

Пресцентр штабу операції Об’єднаних сил повідомив, що фотокореспондент Lb.ua Максим Левін, якому відмовили в акредитації в зоні проведення ООС, нібито пред’явив прострочену прескарту, чим порушив правила перебування в зоні ООС. Про це Максим Левін розповів у коментарі «Детектору медіа».

Пан Левін отримав листа від пресцентру штабу, у якому йдеться, що нібито при перевірці документів він пред’явив поліції прескарту, строк дії якої закінчився ще в січні 2019 року. «Я не показував їм прескарти, я їм пред’являв журналістське посвідчення», – сказав фотокореспондент.  

Він пояснив, що мав прескарту, строк дії якої закінчився у вересні, але не користувався нею, адже їхав не до військових, а до місцевих мешканців. Фотокореспондент також уточнив, що поїздка відбулася ще до оголошення «жовтого режиму» на території проведення ООС.

«Сьогодні мені весь день дзвонили й питали – "чи прострочена прескарта", "чи проходив я тренінг в Міноборони"», – додав він.

Зрештою, йому дозволили поїхати до зони ООС, але для цього попросили попередньо подати маршрут. Він припустив, що йому дадуть прескарту після проходження курсів в Міноборони.

Як писав ДМ, фотокореспондент Lb.ua Максим Левін повідомив, що йому 6 листопада відмовили в акредитації в зоні проведення операції Об’єднаних сил. У пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил пояснили відмову в акредитації тим, що кореспондент перетнув лінію ООС з простроченою карткою без попередньої заявки на роботу.

Нагадаємо, 30 жовтня кореспондет ТСН повідомив, що українських журналістів не пускають у зону відведення військ на Донбасі. Проїзд для журналістів закритий до Катеринівки та Золотого-4 Луганської області, у районі яких з 29 жовтня розпочалося розведення сил і засобів від лінії розмежування. 29 жовтня о 12.00 в Луганській області у районі Золотого-4 почався процес розведення сил з обох сторін на відстань в один кілометр від лінії зіткнення в обидва боки. Розвдення військ триватиме три доби, проте загалом процес розведення сил і засобів може тривати до 30 днів. 28 жовтня в районі проведення ООС оголосили режим «жовтий», який вводить додаткові обмеження для громадян і надає додаткові повноваження військовим і правоохоронцям.

31 жовтня пресцентр штабу ООС повідомив, що робота ЗМІ в районі проведення операції Об’єднаних сил жодним чином не припиняється в зв’язку із запровадженням в районі проведення ООС режиму «жовтий». У штабі також пояснили порядок перетину журналістами блокпостів на Донбасі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY