Штаб ООС пояснив порядок перетину журналістами блокпостів на Донбасі

Штаб ООС пояснив порядок перетину журналістами блокпостів на Донбасі

31 Жовтня 2019
1859

Штаб ООС пояснив порядок перетину журналістами блокпостів на Донбасі

1859
Робота ЗМІ в районі проведення операції Об’єднаних сил жодним чином не припиняється в зв’язку із запровадженням в районі проведення ООС режиму «жовтий».
Штаб ООС пояснив порядок перетину журналістами блокпостів на Донбасі
Штаб ООС пояснив порядок перетину журналістами блокпостів на Донбасі

Про це 31 жовтня повідомляє пресцентр штабу ООС.

Працівники регіональних ЗМІ Донецької та Луганської областей перетинають блокпости, а також вільно переміщуються в межах цих областей на підставі журналістських посвідчень (при наявності паспорта з реєстрацією): «Наявність прескарток для цього не потрібна, за виключенням роботи згаданих ЗМІ в районах виконання бойових завдань силами ООС. У цих випадках журналіст повинен мати прес-карту встановленого зразка (із зазначенням П.І.Б, номера картки та терміну дії)».

Водночас журналісти загальнонаціональних та іноземних ЗМІ можуть здійснювати перетин блокпостів за пред’явлення прескарти ООС, а також документів, що підтверджують особу. У штабі ООС уточнили, що водіям транспортних засобів, які перевозять журналістів, наявність прескарти не обов’язкова, достатньо буде мати паспорт громадянина України.

«У разі, якщо журналіст поки не має прескарти, але прямує автотранспортом до пресцентру Штабу операції до м. Краматорськ (Центр цивільно-військового співробітництва) з відповідною знімальною (технічною) апаратурою, для акредитації та отримання прес-карти, контактна особа в прес-центрі підтвердить інформацію про акредитацію журналіста. З метою оперативного врегулювання подібних ситуацій, та недопущення затримання на блокпості таких працівників ЗМІ, відповідні служби, які здійснюють контроль перетину блокпостів поінформовані у встановленому порядку», – додали в штабі.

Крім того, штаб ООС закликав журналісти оперативно зв’язуватися з представниками пресцентру в разі виникнення позаштатних ситуацій та проблем з перетином блокпостів.

Контактний телефон пресцентру ОКП ОС для акредитації (м.Краматорськ) (цілодобово) +38098 671 30 40.

Контактний телефон прес-центру ОКП ОС (цілодобово) +38068 187 93 57.

Нагадаємо, 30 жовтня кореспондет ТСН повідомив, що українських журналістів не пускають у зону відведення військ на Донбасі. Проїзд для журналістів закритий до Катеринівки та Золотого-4 Луганської області, у районі яких з 29 жовтня розпочалося розведення сил і засобів від лінії розмежування. 29 жовтня о 12.00 в Луганській області у районі Золотого-4 почався процес розведення сил з обох сторін на відстань в один кілометр від лінії зіткнення в обидва боки. Розвдення військ триватиме три доби, проте загалом процес розведення сил і засобів може тривати до 30 днів. 28 жовтня в районі проведення ООС оголосили режим «жовтий», який вводить додаткові обмеження для громадян і надає додаткові повноваження військовим і правоохоронцям.

Фото: Главком

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1859
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду