Юлія Мендель прокоментувала інцидент із журналістом «Схем»

Юлія Мендель прокоментувала інцидент із журналістом «Схем»

27 Вересня 2019
8460
27 Вересня 2019
15:50

Юлія Мендель прокоментувала інцидент із журналістом «Схем»

8460
Прессекретарка Президента України Юлія Мендель сказала, що намагалася зупинити журналіста програми «Схеми» Сергія Андрушка, який хотів поставити питання Володимиру Зеленському та голові Офісу президента Андрію Богдану, але «не штовхала і не кидалася» на нього.
Юлія Мендель прокоментувала інцидент із журналістом «Схем»
Юлія Мендель прокоментувала інцидент із журналістом «Схем»

Про це 27 вересня вона написала на своїй сторінці в Facebook.

«У США "ні" для журналіста означає неможливість підходити до першої особи. Інакше журналіста заарештують. Медіа наполягають, але не кидаються», – розповіла вона.

За словами речниці президента, особистий простір першої особи – це його/її безпека.

«Особливо важливо це усвідомлювати після 2017 року, коли, вдаючи журналіста відомого видання, кілер підстрелив добровольця у Києві. Можливо, мої прохання дещо не дотягують до високих стандартів. Але й Сергій Андрушко – не найгалантніший джентльмен. На відео видно, що я його не штовхала і не кидалася, а зупиняла. Хочемо цивілізованої поведінки – давайте на цивілізоване "ні" не накидатися на делегацію заради красивої картинки», – додала вона.

Крім того, Юлія Мендель закликали журналістів перевіряти інформацію: «На кінець першого місяця роботи в Офісі Президента дізналася, що купила Lexus і почепила номери зі своїм прізвищем. Пов’язали з усіма можливими олігархами. На другий місяць в медіа писали, що я купила квартиру за нову зарплату. На третій – що дала команду голосувати за недоторканність. Тепер пишуть, що побила журналіста, вдвічі більшого за себе. Заохочую всіх перевіряти інформацію».

Нагадаємо, Юлія Мендель, прессекретарка Президента України Володимира Зеленського, намагалася відтіснити журналіста програми «Схеми: корупція в деталях» Сергія Андрушка, який хотів поставити питання главі держави та керівнику Офісу президента Андрію Богдану. Цей інцидент зафіксований на відео, яке «Схеми» оприлюднили в рамках нового випуску. Коли журналіст Сергій Андрушко спробував напряму поставити запитання Андрію Богдану та Володимиру Зеленському, Юлія Мендель та охорона президента не дали йому цього зробити – притримували його, заважаючи підійти до президента та керівника ОПУ.

Фото: Йод

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8460
Читайте також
02.10.2019 12:59
Катерина Рещук, «Українська правда»
3 030
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кость
1632 дн. тому
Мєндєль невже така тупа, що не розуміє, що особистий простір і безпеку президента має охороняти охорона, а вона має базікати буцім-то від ЗЕ, щоб в разі якоїсь халепи дурнем вважали не ЗЕ, а казали, що Мєндєль "пургу" гонить від себе?
Лариса
1634 дн. тому
Згідно її слів вона відповідаєза безпеку президента. Що за х**ня. Отож вона володіє якимись особливими прийомами бортьби. Якщо так, то чому вона не могла б і побити більшого за себе мужика. А взагалі та курка постійно бреше. Понабирали туди дилетантів широкого профілю і керують державою. Бридко.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду