Ще двоє журналістів поскаржилися на агресивну поведінку Юлії Мендель

Ще двоє журналістів поскаржилися на агресивну поведінку Юлії Мендель

28 Вересня 2019
5011
28 Вересня 2019
13:08

Ще двоє журналістів поскаржилися на агресивну поведінку Юлії Мендель

5011
Про перешкоджання журналістській діяльності з боку речниці президента України заявили журналіст «Радіо Свобода» Крістофер Міллер та журналістка видання «Лівий берег» Наталія Шимків.
Ще двоє журналістів поскаржилися на агресивну поведінку Юлії Мендель
Ще двоє журналістів поскаржилися на агресивну поведінку Юлії Мендель

Про це повідомляє «Громадське».

Так, за словами Крістофера Міллера, він нещодавно зіткнувся з агресивною поведінкою Юлії Мендель. Журналіст розповів, що 13 вересня на форумі YES у Києві він підійшов до Володиира Зеленського і запитав, чи пам’ятає він його і чи можна поставити запитання. Президент відповів: «Так, будь ласка».

«Я почав запитувати, але встиг сказати лише одне речення, коли Юлія Мендель підійшла до мене з-за спини, чим дуже мене здивувала. Вона схопила мене за праву руку і за спину і почала тягнути мене. Це було дуже неприємно», - розповів Крістофер Міллер.

За його словами, Юлія Мендель неправа, коли говорить, що у США речники можуть поводити себе щодо журналістів так, як це робить вона. Міллер наголосив, що це перешкоджання професійній діяльності журналіста.

«Такого в Америці просто не буває», - додав він.

За словами Міллера, Офіс Зеленського начебто часто ставиться так до журналістів, які намагаються поставити, на думку ОП, критичні запитання щодо Зеленського або його команди.

«Я бачив, як добре Офіс ставиться до каналів та ЗМІ, що лояльні до президента, і як геть інакше - до "Радіо Свобода", яке критикує цю владу, як і будь-яку, яка була до неї», - резюмував журналіст.

Журналістка видання «Лівий берег» Наталія Шимків розповіла «Громадському», що в неї також був конфлікт з Мендель: коли зустрічали українських моряків та політв'язнів у аеропорту Бориспіль, речниця президента нібито штовхнула її, бо пані Наталія зайшла за червону обмежувальну лінію.

«Насправді було дуже дивно і агресивно, я фактично не робила нічого поганого, тому що я стояла біля своїх колег, просто за червоною лінією», - розповіла Наталія Шимків.

Нагадаємо, Юлія Мендель, прессекретарка Президента України Володимира Зеленського, намагалася відтіснити журналіста програми «Схеми: корупція в деталях» Сергія Андрушка, який хотів поставити питання главі держави та керівнику Офісу президента Андрію Богдану. Юлія Мендель та охорона президента не дали йому цього зробити – притримували журналіста, заважаючи підійти до президента та керівника ОПУ.

Речниця президента порадила журналістам «не накидатися на делегацію заради красивої картинки». «У США "ні" для журналіста означає неможливість підходити до першої особи. Інакше журналіста заарештують. Медіа наполягають, але не кидаються», – заявила вона.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5011
Читайте також
02.10.2019 12:59
Катерина Рещук, «Українська правда»
3 046
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Смотрю и поражаюсь
1663 дн. тому
Уровень Мендель - торговать селёдкой на Привозе, а не быть пресс-секретарем президента, и чем скорее это поймут в окружении Зеленского, тем лучше
Дмитрий
1664 дн. тому
Все правильно делает Мендель. Журналюг надо к порядку приучать. Прям неприкосновенные.
Paul
1664 дн. тому
Що купили, то і їжте.
Молодой рабочий
1664 дн. тому
Какие это "журналисты", у которых нету ни чувства уважения и субординации. Готовы в зад без мыла залезть ради дешевой сенсации."журналисты" не плачьте, а то тушь потечет по щекам и помада с губ сотрется.Если вы так надрываетесь, что вас "обидели", то посмотрите как работают настоящие Журналисты. Я думаю есть с чем сравнивать.не провоцируйте и все будет хорошо.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду