detector.media
27.09.2019 15:50
Юлія Мендель прокоментувала інцидент із журналістом «Схем»
Юлія Мендель прокоментувала інцидент із журналістом «Схем»
Прессекретарка Президента України Юлія Мендель сказала, що намагалася зупинити журналіста програми «Схеми» Сергія Андрушка, який хотів поставити питання Володимиру Зеленському та голові Офісу президента Андрію Богдану, але «не штовхала і не кидалася» на нього.

Про це 27 вересня вона написала на своїй сторінці в Facebook.

«У США "ні" для журналіста означає неможливість підходити до першої особи. Інакше журналіста заарештують. Медіа наполягають, але не кидаються», – розповіла вона.

За словами речниці президента, особистий простір першої особи – це його/її безпека.

«Особливо важливо це усвідомлювати після 2017 року, коли, вдаючи журналіста відомого видання, кілер підстрелив добровольця у Києві. Можливо, мої прохання дещо не дотягують до високих стандартів. Але й Сергій Андрушко – не найгалантніший джентльмен. На відео видно, що я його не штовхала і не кидалася, а зупиняла. Хочемо цивілізованої поведінки – давайте на цивілізоване "ні" не накидатися на делегацію заради красивої картинки», – додала вона.

Крім того, Юлія Мендель закликали журналістів перевіряти інформацію: «На кінець першого місяця роботи в Офісі Президента дізналася, що купила Lexus і почепила номери зі своїм прізвищем. Пов’язали з усіма можливими олігархами. На другий місяць в медіа писали, що я купила квартиру за нову зарплату. На третій – що дала команду голосувати за недоторканність. Тепер пишуть, що побила журналіста, вдвічі більшого за себе. Заохочую всіх перевіряти інформацію».

Нагадаємо, Юлія Мендель, прессекретарка Президента України Володимира Зеленського, намагалася відтіснити журналіста програми «Схеми: корупція в деталях» Сергія Андрушка, який хотів поставити питання главі держави та керівнику Офісу президента Андрію Богдану. Цей інцидент зафіксований на відео, яке «Схеми» оприлюднили в рамках нового випуску. Коли журналіст Сергій Андрушко спробував напряму поставити запитання Андрію Богдану та Володимиру Зеленському, Юлія Мендель та охорона президента не дали йому цього зробити – притримували його, заважаючи підійти до президента та керівника ОПУ.

Фото: Йод

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY