«Схеми» повідомили про перешкоджання з боку Вищої ради правосуддя

«Схеми» повідомили про перешкоджання з боку Вищої ради правосуддя

3 Липня 2020
1418

«Схеми» повідомили про перешкоджання з боку Вищої ради правосуддя

1418
Зокрема, за словами журналістів, судова охорона створила «живий паркан», щоб заблокували підхід «Схем» до членів ВРП.
«Схеми» повідомили про перешкоджання з боку Вищої ради правосуддя
«Схеми» повідомили про перешкоджання з боку Вищої ради правосуддя

Знімальна група програми «Схеми» повідомила, що працівники Вищої ради правосуддя 5 червня не допустили її на засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби при ВРП, посилаючись на «порушення порядку доступу до службових приміщень». Про це 2 липня повідомляє «Радіо Свобода».

Журналісти розповіли, що раніше просили про акредитацію. Попри це судова охорона та працівники Вищої ради правосуддя не дали можливості «Схемам» відвідати засідання чи поставити запитання членам ВРП.

«Судова охорона заблокувала доступ до зали. Серед причин, які озвучували журналістам співробітники ВРП були, в тому числі, "карантин" та обмеження через це кількості осіб, які можуть перебувати у залі засідань – "до 10"» ,– йдеться в повідомленні.

Пізніше начальник управління з питань управління майном та контролю за його використанням секретаріату ВРП Володимир Власов сказав, що «Схеми» порушують «внутрішній порядок доступу до службових приміщень Вищої ради правосуддя».

Крім того, журналісти додали, що 9 червня судова охорона та пан Власов створили «живий паркан» в коридорі Вищої ради правосуддя й заблокували підхід журналістів «Схем» до членів ВРП.

З 5:07

Медіаюристка Людмила Панкратова назвали такі дії ВРП «перешкоджанням законній роботі журналістів».

«Згідно зі статтею 30 закону про ВРП, засідання Вищої ради правосуддя та Дисциплінарних палат проводяться відкрито. Закрите засідання проводиться у виняткових випадках, за наявності підстав, визначених законом про ВРП. Отже, діє ч. 2 ст. 25 «Закону про інформацію», коли журналіст має право безперешкодно відвідувати приміщення суб’єктів владних повноважень, відкриті заходи, які ними проводяться», – каже вона.

На її думку, трудовий розпорядок та порядок доступу до службових приміщень ВРП не можуть встановлювати обмеження для журналістів бути присутніми на відкритих засіданнях суб’єктів владних повноважень.

Нагадаємо, у травні 2020 року стало відомо, що колегія суддів Шевченківського районного суду Києва у складі Оксани Голуб, Олени Мєлєшак і Лідії Щебуняєвої направили генпрокурорці Ірині Венедіктовій та голові Вищої ради правосуддя Андрію Овсієнку скаргу на знімальну групу програми «Схем». Вони кажуть, що журналісти нібито втручаються в їхню професійну діяльність.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1418
Читайте також
14.02.2020 19:00
Максим Страшко
для «Детектора медіа»
6 244
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду