Медведчук подав до суду на Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat

Медведчук подав до суду на Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat

29 Серпня 2019
2996

Медведчук подав до суду на Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat

2996
Голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук подав проти журналіста Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat позов про захист честі, гідності та ділової репутації через книгу «Справа Василя Стуса».
Медведчук подав до суду на Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat
Медведчук подав до суду на Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat

Про це Вахтанг Кіпіані 29 серпня повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Кум і пособник Путіна – Віктор Медведчук подав на мене в суд щодо захисту своєї "честі", "гідності" та "ділової репутації" та "спростування недостовірної інформації" [лапки мої]. Мова іде про тексти з книги "Справа Василя Стуса", яку ми зробили разом з Видавництво Vivat (воно є співвідповідачем у цій справі). Медведчук вимагає заборонити розповсюдження (продаж) у будь-якій формі і на будь-якій території примірників цієї книги», – зазначив він.

Перше засідання по цій справі відбудеться в Дарницькому суді 2 жовтня 2019 року.

Вахтанг Кіпіані є автором книги «Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР», видавцем – Vivat. У книзі йдеться про кримінальну справу, життя і смерть Василя Стуса, а також зібрано архівні документи з кримінальної справи поета, покази свідків, його листи з в’язниці, спогади його рідних та друзів.

Як писав ДМ, Віктор Медведчук 30 липня подав до суду позов на Видавничий дім Медіа ДК (журнал НВ, сайт NV.ua і Радіо НВ).

Нагадаємо, раніше Вахтанг Кіпіані презентував книжки «ОУН і УПА. «Зродились ми великої години…» та «Українська Канадіана». Також минулоріч у рамках Книжкового арсеналу у Києві була представлена книга «Війна двох правд. Поляки та українці в кривавому ХХ столітті».

У 2018 році вийшла друком книжка «Друга світова. Непридумані історії», укладачем якої є журналіст, історик Вахтанг Кіпіані.

18 грудня 2018 року народна депутатка Ганна Гопко повідомила, що Віктор Медведчук подав на неї до суду за пост у Facebook із анонсом акції, присвяченої письменнику Василю Стусу

Фото: Вахтанг Кіпіані / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2996
Читайте також
20.10.2020 10:30
Максим Буткевич
для «Детектора медіа»
3 406
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду